{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bukvić: Za tri godine plasirano 111 miliona maraka u privredu KS

25.9.2018. u 16:06
0
10
Bukvić: Za tri godine plasirano 111 miliona maraka u privredu KS
0
Kanton Sarajevo ima veliki potencijal, a četiri strategijske grane razvoja su metaloprerađivačka industrija, drvna industrija, IT sektor i turizam, rečeno je danas u Sarajevu na otvaranju treće Međunarodne poslovne konferencije Kantona Sarajevo.
Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI je kazao kako je BBI banka u saradnji sa Vladom KS u zadnje tri godine plasirala 111 miliona maraka putem kojih su omogućili subvencioniranje privrednih subjekata na području Kantona Sarajevo.

"BBI banka u saradnji sa Kantonom Sarajevo omogućila je privrednicima pristup najpovoljnijim finansijskim sredstvima, koja se pod ovim uvjetima ne mogu naći ni na tržištu Evrope. Trenutno imamo na raspolaganju subvencioniranu liniji u kojoj krajnji korisnici, privrednici imaju na raspolaganju sredstva po stopi nula posto", izjavio je danas na konferenciji Bukvić, dodajući kako je ovaj model privatno-javnog partnerstva dobar primjer za realizaciju uspješnih projekata.

Bukvić je pozvao privrednike da posjete Sarajevo Halal Fair - međunarodni sajam halal industrije koji će u četvrtak 27. septembra biti otvoren u centru Skenderija. Bit će to prilika za susrete domaćih i regionalnih proizvođača sa distributerima iz cijelog svijeta. Prijavljeno je više od 90 izlagača, a učesnici dolaze iz 36 zemalja svijeta.

Međunarodnu poslovnu konferenciju organizovalo je Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo sa partnerima, Privrednom komorom KS, Austrije, Koruške i Štajerske, te BBI bankom u ulozi partnera Konferencije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: