Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ali naravno, na Balkanu imamo spregu između između politike i skupocjenih energetskih mafijaša ... gajimo beskrajne simpatije prema našima ( u.s.t.a.š.e, č.e.t.n.i.c.i, b.a.l.i.j.e, č.i.f.u.t.i, k.o.m.u.n.j.a.r.e ) i tražimo utjehu u jeftinim energentima, zahrđalim kantama koje smatramo automobilima, i sami sebe zavaravamo u stilu \"neće mene, nesreća će se dogoditi nekome drugome\" jel ...
... ako bi se onda povećali porezi na tu električnu energiju, bilo bi znatno više novca za potporu ugroženim kategorijama stanovništva ... ako bi smo mi na Balkanu više rezonovali kao većina Njemaca, život bi bio znatno podnošljiviji, jel ... napomena: u Njemačkoj se smatra da onaj ko posjeduje privatni putnički automobil nije sirotinja (socjalni slučaj).
Jeftini energenti uopšteno, a naročito jeftina električna energija, su instrumentarij održavanja na vlasti političkih mafijaša ... nije slučajnost da živimo u dijelu Evrope sa najjeftinijom električnom energijom ... sa praktične tačke gledišta, šira društvena zajednica u BiH bi imala znatno više finansijske koristi ako bi se veće količine električne energije izvozile (prodavale onima koji su spremni više platiti) ... primjerice, ako bi se podvodnim kablovima na dnu jadranskog mora (bez tranzitnih ucjena)električna energija izvozila u Italiju, zarada bi bila poprilično visoka.
Dokle ce mali potrosaci placat struju za aluminijski,a u njih plate godinama po 2000 KM?
I triba prić tamoka di je jeftinije, a ne ovizi iz HDZ da nami nabijaju cine, a oni pravu sebin vikendice, a Čović zapošljava svoje zetove i rodijake.
Utuc psine lutalice!
Je li trebaju rudari da učestvuju u vašim visokim primanjima. Smanjite plaću i vratite na posao one koji su gradili taj kombinat pa tek tada tražite nekakvu solidarnost ali kada obeštetite sve koje ste istjetrali iz posla