{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosmal postaje luksuzni hotel unutar "Rotana grupacije", otvaranje najavljeno krajem godine

20.6.2018. u 12:18
83
123
Bosmal postaje luksuzni hotel unutar "Rotana grupacije", otvaranje najavljeno krajem godine
83
Bosmal postaje luksuzni hotel unutar "Rotana grupacije", otvaranje najavljeno krajem godine
Bosmal City Center (Foto: D. Š.)
Sarajevski Bosmal City Center uskoro će postati dio vodeće kompanije za hotelijerstvo na Bliskom Istoku - Rotana Hotels. Bosmal će postati hotel unutar "Rotana grupacije" i nosit će naziv "Bosmal Arjaan".
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Sjedište "Rotana grupacije" je u Abu Dabiju, a njihova želja je jačanje prisustva kompanije u jugoistočnoj Evropi, što će ostvariti poslovanjem u Sarajevu.

Investitorima je bila zanimljiva činjenica da je Bosmal City Center drugi najviši stambeni objekt na Balkanu. Otvorenje hotela "Bosmal Arjaan" planirano je krajem ove godine. Hotel će imati 130 dvokrevetnih i trokrevetnih soba. Gostima će na raspolaganju biti i teretana, dva unutrašnja bazena, sauna, tursko kupatilo i drugi sadržaji.
 
Otvaranjem ovog elegantnog i savremenog hotela Rotana će povećati svoju ponudu u okviru hotela "Arjaan Hotel Apartments by Rotana" na 3.143 sobe.

Iz kompanije Rotana, koja prvi put otvara svoj hotel na Balkanu, ponosno su istakli svoje zadovoljstvo što će uskoro imati mogućnost da svojim gostima ponude smještaj u Sarajevu, čime svoje poslovanje šire prvi put i na evropski kontinent.

"Dolazimo u regiju koja je izuzetno atraktivna s turističkog aspekta. Ova regija ima velike ekonomske potencijale i privlači sve više putnika, ne samo turista, već i biznismena. Našim prvim hotelom u Bosni i Hercegovini strateški smo dobro pozicionirani da ponudimo svoje usluge i posjetiocima koji će se u zemlji zadržati na kraći period, ali i onima koji će ostati duže", rekao je predsjednik i izvršni direktor Rotane Omer Kaddouri.

Cayan Tower (Foto: Klix.ba)
Cayan Tower (Foto: Klix.ba)


Ova grupacija već posjeduje brojne hotele širom svijeta. Samo u Dubaiju posjeduju njih 14 te će petnaesti hotel u ovom gradu biti otvoren otprilike kada i sarajevska poslovnica i to u Cayan Toweru, devetom najvećem rezidencijskom neboderu na svijetu.

Hotel će se zvati "The Residences by Rotana".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: