|

Direktor Swissôtela Mihail Liakof: Hotel u Sarajevu otvaramo 15. juna, već imamo rezervacije

Direktor Swissôtela Mihail Liakof: Hotel u Sarajevu otvaramo 15. juna, već imamo rezervacije
122
Piše: A. Z.
6.6.2018. u 09:44
85
komentara
122

dijeljenja
Direktor Swissôtela Mihail Liakof: Hotel u Sarajevu otvaramo 15. juna, već imamo rezervacije Foto: K. S./Klix.ba
Jedan od najluksuznijih hotela iz grupacije Accor Hotels, globalnog hotelskog lanca sa 5+ zvjezdica, 15. juna otvorit će svoja vrata u Sarajevu. Luksuzni Swissôtel nudit će prepoznatljive usluge švicarskog hotelijerstva i lifestylea, sve to unutar Sarajevo City Centra, a generalni menadžer Mihail Liakof u razgovoru za Klix.ba ističe da već imaju prve rezervacije.
S generalnim menadžerom hotela o kojem se u glavnom gradu BiH već dugo priča razgovarali smo o Accor Hotels grupaciji, razlozima dolaska u Sarajevo te ponudi Swissôtela koja će na raspolaganju biti bh. građanima, ali i turistima iz cijelog svijeta. Kazao nam je da se Swissôtel nedavno priključio Accor Hotels grupaciji koja samo u Evropi ima više od 4.600 hotela, a veoma je popularna i u Aziji. Velika očekivanja imaju i od BiH.

Foto: K. S./Klix.ba Foto: K. S./Klix.ba


"U Sarajevo sam došao iz dva razloga, prvi je bila prilika da radim kao regionalni direktor. Naime, ovo je moj četvrti Swissôtel. Karijeru sam počeo u Istanbulu kao recepcioner u Swissôtelu, a sada sam generalni direktor nekih od najboljih Swissôtela u grupaciji. Ovo je za mene jako emotivno iskustvo, Swissôteli su moja porodica. Nakon pet godina rada u Istanbulu dobio sam unapređenje i pitao sam direktora da me pošalje izvan Turske, kako bih napredovao u karijeri. Nazvao me nakon 2-3 sedmice i rekao da idem u Chicago. Radio sam na nekoliko pozicija u Atlanti, nakon toga sam se preselio u Los Angeles gdje sam radio u renomiranom Ritz Carlton hotelu, a zatim sam dobio ponudu da budem regionalni direktor za nekoliko hotela. Drugi razlog su moji balkanski korijeni. Moji djedovi su se preselili u Tursku tokom Drugog svjetskog rata, otac mi je iz Sofije, a majka iz Florine, to je jedno selo u Makedoniji. To su dva glavna razloga", ispričao nam je svoju priču Mihail Liakof.

Ističe da je proputovao Balkan, ali da nije imao priliku posjetiti BiH. Ipak, znao je da ona ima brojne potencijale i želio je doprinijeti turizmu i razvoju zemlje i postavljanju Sarajeva na ekskluzivnu turističku mapu.

"Ovdje sam da promovišem prvenstveno BiH, zatim Sarajevo, a tek nakon toga Swissotel. Ako ne promovišete destinaciju, ne možete promovisati ni hotel. Prva faza otvaranja je 15. juna, tada ćemo otvoriti 80 od ukupno 218 soba, jedan restoran i zajedničke prostorije. I već imamo rezervacije", kazao nam je Liakof.

Svečano otvorenje u augustuDruga, konačna i svečana faza otvaranja planirana je za mjesec august, kada će gostima biti dostupan ostatak hotelskih kapaciteta, drugi restoran, konferencijske sale i luksuzni spa centar. Ideja je da Swissôtel ne bude samo mjesto za smještajne potrebe, nego kutak za uživanje i odmor, kako za poslovne putnike, tako i za cijelu porodicu.

Foto: K. S./Klix.ba Foto: K. S./Klix.ba


"U prvoj fazi otvaranja Swissôtel će uposliti 60 ljudi, a nakon svečanog otvorenja u augustu bit će ih 120. Konferencijske sale mogu primiti 300 ljudi, imat ćemo i tri prostorije za sastanke i spa centar od 1.000 metara kvadratnih na dva sprata. Imat će unutrašnji bazen, a gosti će istovremeno moći uživati u masaži i jedinstvenom pogledu na Sarajevo. Također, imat ćemo tursko kupatilo, razne masaže, gošće će moći uživati u brojnim kozmetičkim tretmanima. Tu je trgovački centar, u samom smo centru grada i gosti će se ovdje moći opustiti i odmoriti nakon šetnje Baščaršijom ili obližnjih prirodnih ljepota ili olimpijskih planina", navodi naš sagovornik.

Velika očekivanjaDirektor ističe da će cijene biti u skladu s kvalitetom usluge koju nude i ističe da osim gostiju iz Sarajeva, priželjkuju i goste iz cijele Evrope, Turske i arapskih zemalja.

Smatra da Sarajevo može imati veliku korist od Swissôtela, ali uz lokalnu podršku.

"Koliko znam, ovdje ne postoji studij hotelijerstva i turizma, a edukacija je važna i mislim da Swissôtel može biti dobra škola, jer ovdje nema mnogo kvalifikovanih ljudi za ovaj smjer turizma. Mlade generacije govore engleski, ali nemaju hotelijersko obrazovanje i iskustvo. Nadamo se da ćemo puno doprinijeti, no trebamo i podršku zajednice, s obzirom na to da ćemo aktivno raditi na promociji ne samo hotela, nego i cijele BiH. Ako ne razvijate turistički sektor zemlje možete imati najbolji hotel na svijetu, ali nećete biti uspješni", zaključio je generalni menadžer Swissôtela Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (85)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...