Za doktorske studije
157

Blum Institut započinje stipendijski program povodom 40. godišnjice smrti Emerika Bluma

Klix.ba
Blum Institut
Blum Institut
Blum Institut s ponosom predstavlja stipendiju za doktorske studije za 2024. godinu, što predstavlja značajan korak ka podršci naučnicima u oblasti primijenjenih nauka i tehnologije.

Ovaj program ujedno obilježava 40. godišnjicu smrti Emerika Bluma, vizionara čija ostavština i danas inspiriše generacije inovatora.

Naučnoistraživački Institut Blum nedavno je dobio zvaničnu dozvolu za rad od Skupštine Kantona i započeo svoju misiju unaprijeđenja nauke i tehnologije u Bosni i Hercegovini. Vođeni vizijom Emerika Bluma, Institut teži postati predvodnik u razvoju primijenjenih nauka i naprednih tehnologija, s ciljem stvaranja epicentra naučne izvrsnosti.

Stipendija povodom 40. godišnjice smrti vizionara Emerika Bluma: U čast nasljeđa Emerika Bluma, Blum Institut će dodijeliti godišnju stipendiju za doktorske studije. Ova stipendija, u iznosu od 75.000 KM, pruža finansijsku podršku u visini od 25.000 KM godišnje tokom tri godine, omogućavajući dobitniku da se posveti svojim projektima uz podršku visoko kvalificiranih mentora.

Detalji stipendije:

Finansijska podrška i zapošljavanje: 25.000 KM godišnje, maksimalno tri godine, kroz zapošljavanja na Blum Institutu.

Mentorstvo: Pristup mentorima iz Blum Instituta i vodećim stručnjacima u oblasti primijenjenih nauka i tehnologije.

Prijave otvorene do: 14. augusta 2024. godine.

Ova stipendija ne predstavlja samo finansijsku podršku, već i priznanje za izuzetne umove koji će oblikovati budućnost. Priključite se Blum Institutu da zajedno oblikujete budućnost prije nego što ona oblikuje nas.

Za više informacija o stipendiji posjetite www.kissthefuture.ai/scholarship ili kontaktirajte putem e-maila na [email protected].