{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bimal višestruki dobitnik zlatne medalje za kvalitet jestivih ulja

Klix.ba
14.5.2015. u 12:44
35
15
Bimal višestruki dobitnik zlatne medalje za kvalitet jestivih ulja
35
Bimal višestruki dobitnik zlatne medalje za kvalitet jestivih ulja
Na ocjenjivanju kvaliteta jestivih ulja u okviru 82. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, Bimal jestivo ulje je proglašeno dobitnikom više zlatnih medalja za kvalitet suncokretovog ulja i ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
Brčanski proizvođač jestivih ulja već dugi niz godina potvrđuje kvalitet svojih proizvoda na jednom od najvećih poljoprivrednih događaja u regiji, sa tradicijom ocjenjivanja kvaliteta proizvoda od strane vrhunskih stručnjaka.

Bimal suncokretovo ulje je 100% suncokretovo ulje, bez holesterola, bogato vitaminom E, kao i višestruko nezasićenim masnim kiselinama. Bimal ekstra djevičansko maslinovo ulje, koje se proizvodi u Italiji, proizvedeno je iz prvoklasnih mediteranskih maslina, bez ikakvih hemijskih tretmana.

Pored zlatnih medalja za kvalitet suncokretovog ulja i ekstra djevičanskog maslinovog ulja, Bimal kompanija je dobitnik pehara novosadskog sajma zbog tradicionalno visokog kvaliteta jestivih ulja.

U ime kompanije Bimal, nagrade je primila Nataša Pucar, direktorica korporativnih komunikacija.

"Bimal danas ima sedam implementiranih standarda kvaliteta i 65% svojih proizvoda plasira na izvozna tržišta koja prepoznaju taj kvalitet. Međutim, kao jednom od vodećih proizvođača jestivih ulja na području Jugoistočne Evrope, veoma nam je važno da je kvalitet Bimalovih proizvoda prepoznat na domaćem, regionalnom tržištu", kazala je Pucar.

Fabrika za proizvodnju jestivih ulja Bimal, u svojim pogonima u Brčkom, proizvodi suncokretovo, sojino i repičino ulje u skladu sa najvišim standardima kvaliteta. Pored jestivih ulja, Bimal proizvodi suncokretov i sojin lecitin, kao i proteinsku sačmu za proizvodnju stočne hrane. Bimal je prva fabrika u regiji koja je implementirala Dunav soja standard koji garantuje proizvodnju genetski nemodifikovane sojine sačme, kako za domaće tržište, tako i za plasman na tržište Evropske unije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: