Privreda
30

Već deset godina BIMAL potvrđuje kvalitet međunarodno priznatim standardima

Klix.ba
U brčanskoj fabrici za proizvodnju jestivih ulja BIMAL uspješno je provedena nova recertifikacija međunarodno priznatih standarda ISO i HACCP, u skladu sa kojim BIMAL posluje od 2006. godine.
Predstavnici certifikacijske kuće SGS posjetili su kompaniju BIMAL d.d. U Brčkom u kojoj su proveli dva dana, kako bi sproveli audit rada kompanije u skladu sa ovim standardima.

Implementirani standardi ISO 9001:2008 sistem upravljanja kvalitetom proizvoda i HACCP sistem kontrole zdravstvene ispravnosti hrane, samo su još jedna potvrda kompaniji BIMAL za proizvodnju jestivih ulja vrhunskog kvaliteta i zaštitu svojih potrošača.

"Kvalitet koji ne dozvoljava kompromise je jedan od postulata BIMAL-a. U BIMAL-u su svi proizvodni procesi usklađeni prema zadanim standardima kojih BIMAL ima ukupno sedam, čime je uspostavljena sljedivost i kontrola u svim fazama procesa proizvodnje. BIMAL-ovo ulje je konstantno visokog kvaliteta i, što je najvažnije, uvijek je zdravstveno ispravno", rekla je Nataša Pucar, direktorica korporativnih komunikacija BIMAL-a.

BIMAL proizvodi svoja visokokvalitetna ulja od suncokretovog, sojinog i repičinog sjemena, a BIMAL-ov osnovni proizvod BIMAL suncokretovo ulje već dugi niz godina prepoznato je kao apsolutni favorit pri odabiru kvalitetnog jestivog ulja i postalo je nezamjenjiv proizvod u kuhinjama potrošača.