Komentari (153)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Imamo 3 člana predsjedništva sa 3 kabineta,14 vlada i dvjestotinjak ministara i ministarstava sa svim popratnim logističkim sadržajima (Savjetnici, zamjenici, službeni automobili, službena putovanja, službeno ovo i ono).Imamo još mnogo nepotrebnih funkcija ali bio bi predug komentar ako ih počnem nabrajati. Zemlja od 3.5 miliona stanovnika to ne može podnijeti ali eto kažu neki da su ovi nepotrebni nivoi vlasti (kantonalni i entitetski) neophodni iz nekog razloga.#GrađanskaBiH
Promijenimo ustav i uštedit ćemo stotine miliona KM godišnje koji idu u džepove nesposobnih i nepotrebnih uhljeba a taj novac možemo iskoristiti u nešto korisnije kao npr. obrazovanje, zdravstveni sistem, sport a u ovom slučaju borba sa ekonomskim posljedicama uzrokovanim koronavirusom.
@Ljiljanovski UPRAVO TAKO! I onda se pitaju zasto mladi odlaze iz BiH..
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
NOVINARI ISTRAZITE GDJE JE 110 MILIONA KOLIKO JE IMALA CIVLNA ZASTITA ZADNJIH 5 GODINA NA RASPOLAGANJU , SVAKE GODINE 110 MILIONA , STA STE SE SVEZALI 10,5 MILIONA MJESEC DANA A NESTALE MILIJARDE
Zavidim grcima na liderima koji su ipak kompetetniji i pošteniji od naših ublehaša.
Kod nas ništa ne uspijeva pa neka ni ta neka kriza. Da bi kriza nešto uništila, prvo treba postojati nešto da uništi, a to smo mi već ranije prije nje obavili.
Samo da se granice ustabilizuju i ja palim odmah odavdje, nakon ove korone prelilo je zadnju casu nema se vise sta trudit u ovoj drzavi, prodje mi 25 godina uzalud a za to su zasluzna "gospoda" koja te tolike godine vladaju i vode nas u propast. E vala mene necete, vodite u propast zajedno sa sobom one koji su glasali za vas niste ni zasluzili bolje.
Svi su oni malinari
Jedini dobar pristup ima USA, pare se daju direktno stanovnistvu i to je to. Dok u EU sve preko poslodavaca i jedan dio ispari u magli. U BiH sve ispari a teret duga svima ostaje. Sva filozofija.
Ми смо већ давно пропали, горе него Грчка...
@R.D da si malo bolje istražio financijsku sliku bejha, vidio bi da je kod nas grčki scenarij već 25 godina...
Koji Grcki scenarij? Mi smo drzava za pohvalit! Ne drzva neg zemlja gdje logika prestaje. Nidje veze
nama grcki scenarij puse za vratom posljesnjih 28 godina sad je jos vise blizi ostvarenju nego prije
trenutno trosimo oko 65% na administraciju i razne njihove troskove. to trebamo spustit na oko 35% za evropsku uniju.
Dzaba ih prozivati i traziti da tuzilastvo radi svoj posao...ja jos nikad nisam vidio neku pravu presudu i kaznu za prevaru velikih igraca,sto znaci da ta lica su postena i sve je uredu,stvarno cemu ovakav naslov i zasto plasiti gradjane???
koliko nas voli ovu lijepu nasu BiH,naravno sa izmjenom politicara na svim stranama?
Nema od toga nista ... vezano za famozni korona zakon, on jeste los zato sto je nepotpun i dobar je bas za realni sektor i tajkune, i zakon je realan za ove okolnosti . Ali nije dobar zato sto trpe mali obrti, i tu je problem, mora se naci rjesenje. Dalje, ako zelimo opstati i razvijati se Mora se dati poticaj proizvodnji, novi pogoni, inovacije i sl. A sve to kroz posebna finansiranja sa malom kam.stopom ili pomoc drzave, jer sano tako smo manje ovisni o uvozu,
@x111taysonnnn Svi mi moramo podici svijest i razmisljati da nam na prvom mjestu treba biti domaci proizvod, pa onda na zadnjem mjestu uvozni, jer tako jacamo sami sebe ..
Biće ovde brzo rumunski scenarij. Platiće SDA gamad 30 godina pljačke i lopovluka.
Samo polako stat ce i budjetske plate.