Komentari (212)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U BiH se još uvjek misli da je žena dobra samo za kuće i oko kuće. Razmišljanje ko u 15. vijeku, a čudite se što ih nema u avijaciji.
Kako ce te imati pilotkinju kad nemate ni kompanije ni aviona?
Dosta sto ste zauzele radna mjesta u budzetskim firmama ... Gdje god dodjes zene za salterima, zene u opcini, zene u bankama, sve zene... Idite kuci odgajajte djecu zene drage, a ne da vam djecu drugi odgajaju. Vratite muskarcima brigu o vama.
zar nebi Bosna prvo trebala da ima svoju aviokompaniju pa onda da se bavi pitanjima zenskih prava itd... prvo aviokompanija koja nevara, nekrade karte itd poslije zaposljavajte zenske pilote kao da je to neki problem.
Cige nasle podkovicu pa se posvadjali ko ce prvi jahati konja! 😀😀😀😀
Zene u rudnike pod hitno!
De da mi prvo nabavimo avione, lako ćemo za pilote i pilotkinje. :)
Bosna nema civilnu avijaciju. Kako može biti pilot u nečemu što ne postoji?
Pa sta? Sve karijere koje ukljucuju dugo radno vrijeme i ogromne kolicine stresa su vecinom muske. Zene u prosjeku cijene svoj socijalni zivot vise neog sto to rade muskarci. Samim tim je logicno da ce poslovi koji zahtjevaju vise zrtvovanja biti vecinom muski.
u kreka banovice pa tu budite ravnopravni
a trudnice da služe vojni rok!!
Pilotkinja? Kakva je to rijec?
u svijetu sexanja u pilotskim kabinama pa i ove hoce odmah.. stavi avion na aut upravljanje i udri. cccccccc......
Finije se je slikati za instagram u business klasi sa lososom na stolu nego biti kontrolor leta.
Naše žene su ubijene u pojam mentalitetom da su nesposobne za mnoge stvari koje mi obavljamo, a mogu i one, i da trebaju sjediti kod kuće i čuvati djecu, pa se tome na kraju i prepuštaju. Tu smo mi krivi. Žene treba podsticati i zapošljavati što više u onim granama gdje do sad nisu radile, a imaju fizičke predispozicije - ako su za to stručne, bez predrasuda. Bolje da porodica ima dva izvora prihoda nego samo jedan. To znači da neće sav teret biti na nama.
Svi imaju jednaka prava, i to je jednostavno stvar izbora šta će raditi u životu, a sad forsirati nekog u nešto samo zato što u toj oblasti nema žena, to ti nije demokratija, i to nije slobodna volja izbora.
Žene ne trebaju raditi u kanalizaciji, rudnicima, građevini, kovati željezne konstrukcije na visinama od 500 metara itd. I nema ih tamo, jelde i niko se zbog toga i ne buni. Smatram da je daleko bolje da svaka porodica ima barem jednu platu, nego da neka ima dvije (ako je nepotrebno - ako već mogu živjeti od jedne) a da druge nameju ni jedne. Mnogi očevi i muževi ne mogu zaraditi djeci, a mnoge porodice i žena i muž rade, pa gdje je tu pravda..
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Imal gejeva, moraju i oni biti zastupljeni?
Kakvi crni havijoni,uskoro će morati burke nositi.
neka,masala
Nek idu u njemacku vozat onaj nas zadnji sto je otiso na otpad hihihi