Komentari (146)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
BIH je drzhava sa najvishe prodanih karata u jednom pravcu, bilo koje vrste prevoza
Kad ti ne daju da otvoris firmu, cijede te mjesecima. A i kada otvoris, ne daju ti rahat da radis, inspekcija ti se natovri na kosti, sta ces ocekivati. Svakako da treba placati poreze i dazbine drzavi, a kako ce iste stope poreza imati onaj na pocetku, kojem je svaka marka bitna, i ovaj sto pravi milionske promete. A sve prica stimulacija privredi i mladima, a inspekcija dodje i kaze da moraju makar eto “neku” kaznu napisati. Pa to samo ovdje ima.
Šta god da radiš ne možeš da naplatiš...koliko god da staviš na račun i počneš posao za godinu-dvije ti treba kredit za likvidnost. Fiskalni i parafiskalni nameti, redovni troškovi (auta, telefoni, kompjuteri, materijali...itd), moraš da spremiš nešto za inspekcije kako god da radiš, procenti da bi radio sa nekim firmama, rabati su mali...tako da dobro radi samo onaj ko je politički pokriven...stranačko-politički protekcionizam je najbolji posao.
privatnik je rob ove drzave.......gule ga dok ne crkne i na kraju mora rasprodati sve sto ima da bi njima mogao namiriti...........umjesto da drzava njeguje taj sektor
@ogledalce Dodju Han, Mogerini, Vigemark...i svi dogovaraju sa njima... Nema ovde “hljeba” bez politike.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
pa ko bi otvarao firmu kada ti traze rodni list ne stariji od 6 mjeseci, ako da se vise puta radamo. Ubi birokratija.
Porazne cinjenice i stvarne brojke
mafija nacionalisticka i budzetlije sve unistise
Vlasti ne da da se otvori preduzeća ako je procedura toliko komplikovana i traje za uvijek, doprinosi su visoki, zemlje u okruzenju imaju bolje uslove i infrastrukturu, I naravno investitor nije socijalni radnik on zeli da zaradi.
plaše nas nekim neoliberalizmom i kapitalizmom, a toga nema kod nas. Pa dajte malo tog kapitalizma nek dođe BMW ovdje nek Siemens otvori postrojenje, nek Fiat otvori firmu ko u Srbiji, dajte
Ali je zato država najveće preduzeće. Pa sto će nam bezveze privatna preduzeća???
Rijesit ce to Bake. Zaposlit ce jos 100000 u Njemackoj i procenat ce bit bolji.
netrebaju nam preduzeca imamo djamije i crkve, tu ce se narod moliti za bolji zivot i preduzeca, Amin
Mladima (a i starima) nije cilj da pokrenu neki privatni biznis, vec da se zakace na drzavni budzet i u tom smjeru se razvijaju generacije mladih - privatnik samo ako se bas mora, drzavni budzet je cilj. Plata na budzetu puno vec nego u privatnom sektoru, radis manje, sve sto pise u zakonu mora biti ispostovano, od plate i opisa radnog mjesta do godisnjeg. Domace trziste malo, vani kada kazes da si iz BiH, svi te smatraju sposobnim samo za najjednostavnije poslove koji su najslabije placeni.
BiH je država s najviše direktora poduzeća po glavi stanovnika .
BiH je država s najviše direktora poduzeća po glavi stanovnika .
Ko' kad su stranacki lopovi privatizovali preduzeca i firme za koju kintu,.. i kad dodje neko sa lovom da to otkupi i pokrene nesto oni ga zavale, hos' nes' , a zakonom imaju rok da nesto pokrenu stim, problem je sto su i tamo i vamo oni na vlasti, tamam posla da sami sebe proganjaju i kaznjavaju :)
...i najmanje stanovnika u preduzećima.
Pa menjajte onda nesto....sto pametujete?....i sami sebe sasadjujete u pojam sa takvim stvarima..... I Nemci kuvaju samo na vodu.....
Zato smo broj jedan po broju kladionica, tvrdi europski zavod za statistiku.