Komentari (119)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
mora bit kad privatnik ima platu 50 000 km a njegov radnik 500 km pogledajte samo kakva vozila kupuju privatnici ....
@AXIS da, zato budi i ti privatnik.. zaposli ljude, dobro ih plati fa ne budes los privatnik i pritom zaradi/uzimaj milione ako mozes.. Samo nemoj da se svalis na budzet, ledja mi razvaliste..
Tito je imao riješenje za sve probleme a zvao se GOLI OTOK
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Svi to osjete i vide, covjek sa 8 razreda nemam nista protiv takvih, zarađuje 950km sa toplim, krese drvece kupi lisce odrzava parkove, a jedan magistar ima 1050km, znaci 100km vecu platu ima onaj koji ima 9 godona vise skole, pa gdje tu standard vrijednosti. A da ne spominjem kvazi politicare, travnik 3 godone i plata 10 hiljada. Gori smo od Somalije.
ja imam primjer da covjek s faxom radi u javnom sektoru za 1089 KM a momak sa srednjom u lakirnici radi za 1600 KM.
@Komentarishem Gdje to lakirer u Sarajevu ima platu 1600KM, a da nije sam svoj gazda...? Ako radi u svojoj radionici moze zaraditi I mnogo vise,ali kod nekoga cisto sumnjam....
Jedino pravicno rjesenje jeste uvodjenje poreznih razreda i progresivno oporezivanje zarade. Zatim veliki porez za vlasnike elitnih nekretnina. Na kraju izjednaciti mogucnost dobijanja otkaza u javnom i privatnom sektoru. Takva konkurencija bi unistila neradnike.
@honeybeater92 10god ucio IT???? koji si ti glupan,kao Sebija koja je zavrsila medicinu za 15 god. Svugdje u svijetu se placa porez na prihod i postoje stope za razlicite prihode,a ne firma kao sto je Hifa i slicni tajkuni sa obrtom od 1,000,000,000 KM godisnje placa radnike minimalac i taji stotine miliona godisnje u porezu. Idiote lopovski!
Želite li pronaći ženu za jednu noć? Dobrodošli na ==>> www.XXdate.club
Pogledati samo koje automobile voze gazde iz realnog sektora! Da su gazde manji kompleksaši, i njihova čeljad, možda bi davali veće plate uposlenicima!
Rijetko koja zemlja ima bagru kao sto su nase nacionalist-fasisticke stranke !!!
GLASAJMO PONOVO ZA SDA
Uhljebistan
DZABA TA INFORMACIJA KAD JE NAROD GLUP GLUP GLUP I NEOBRAZOVAN NEOBRAZOVAN NEOBRAZOVAN ! ! ! NE ZNAJU STA SU PROTESTI DOK LOPOVI KRADU NAS BUDZET.
KAD SDA samo brine za firme svojih stranackih kolega...samo SDAOVCI dobijaju poticaje...ne vide ostatak naroda....samo sposobni ljudi sa motivom mogu podici drustvo na veci nivo... Sarajevo je iznad ostatka gradova BH...ostali gradovi su potonuli davno...al Bosna nije samo Sarajevo...... nase politicRE TREBA POSLATI MJESEC DANA VAN BOSNE da vide sta je zivot....al ne moze Bosnjo iz SDA....kad ne zna nijedan strani jezik,,,
Naravno da privatnik neće dati veliku placu. Sad kao problem sto neko ima veću. Zašto ne pritisnete i privatnike da dadnu veću placu. Nego pravite analize kako kome odgovara.
@ideologija2007 ne lupaj uhljebe
Gore mrake od bh privatnika nema..sta hoces,prijavljen si ide ti staz..ti isti privatnici rahatlokume za bajram jedu sa Bakirima,ulemama,vodjama sto pricaju o jedinstvu bla bla..Olos
I ja sam u realnom sektoru. 420 km. Prevent vel. Kladusa. MRZIM UHLJEBE
ako tu uključimo naknade plaća - za godišnji odmor, famozni topli obrok, prevoz s posla na posao, o drugim pravima iz rada da i ne govorimo, dužina dnevnog rada, uslovi rada, slobodni dani u sedmici, neplaćeni prekovremeni rad, u(skraćeni) godišnji odmori, neplaćen minuli rad (plaća dugogodišnjem radniku pripravniku, prijetnje izbacivanja s posla, stalni rad na određeno vrijeme, višestruko izrabljivanje, bijedna buduća penzija, onda je slika sigurno za još 200% gora.
Potpisujem sve sto si rekao.
čuj "građani BiH smatraju"...ne smatraju nego znaju
Prva rijec u clanku greska. U BiH nema gradjana, ne da Covic. Dakle, narodi Bosne i Hercegovine smatraju...