Uoči preuzimanja neba
9

BHANSA zanimljivim korporativnim videom inspiriše na putovanja

A. P.
Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA) uoči preuzimanja kontrole nad bh. nebom objavila je zanimljiv korporativni i promotivni video.
U korporativnom videu prisjetili su se 13. novembra 2014. godine kada je BHANSA počela pružati usluge oblasne kontrole letenja. U prvoj fazi pružali su do nivoa od 10.000 metara i postali najmlađi pružatelj usluga u Evropi.

Direktor BHANSA-e Davorin Primorac govorio je šta je sve trebalo uraditi da se plan preuzimanja zračnim saobraćajem provede u djelo i zašto je konačno preuzimanje kontrole nad bh. nebom važan poduhvat i novo poglavlje u oblasti civilnog zrakoplovstva i budućeg ulaganja u resurse.

Uz moto "Naš uspjeh - naše nebo" večeras je objavljen još jedan zanimljiv video promotivnog karaktera sa neodoljivim prizorima iz zraka i sa tla, uz prikazivanje kontrolora leta, putnika, aerodroma, kontrolnih tornjeva, aviona i gradova koji inspiriše na putovanja.

Kako su kazali u razgovoru za Klix.ba, za kompletan tim BHANSA-e, iskusne, ali i tek obučene kontrolore zračnog prometa, ovo je jedno itekako važno poglavlje u historiji zrakoplovstva naše zemlje.

Svi kontrolori su maksimalno istrenirani za sve nepredviđene situacije, a samim tim spremni su odgovoriti na sve izazove. U tome im svakako pomaže i napredna tehnologija.

BHANSA do sada nije imala nijedan slučaj greške kontrolora u gornjem zračnom prostoru.

Podsjetimo, preuzimanje kontrole nad gotovo cijelim nebom BiH desit će se u noći sa 4. na 5. decembar, tačno u 1:20 sati po lokalnom vremenu.