{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
BH Telecom unajmljuje optička vlakna iz Budimpešte

17.9.2012. u 13:25
0
6
BH Telecom unajmljuje optička vlakna iz Budimpešte
0
BH Telecom unajmljuje optička vlakna iz Budimpešte
U sjedištu kompanije BH Telecom danas je upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o najmu optičkih vlakana i Ugovora o najmu kolokacijskih tačaka i održavanju optičkih vlakana između kompanija BH Telecom d.d. Sarajevo, Sokol d.o.o. Vinkovci iz Hrvatske i Sat Trakt d.o.o. Bačka Topola iz Srbije.
Ugovore su potpisali generalni direktor BH Telecoma mr. Nedžad Rešidbegović, direktor Sokola d.o.o. Vinkovci Miroslav Šaravanja i direktor Sat Trakta d.o.o. Bačka Topola Janos Zsemberi.

Potpisani ugovori se odnose na najam optičkih vlakana na relaciji Gunja - Budimpešta, najam kolokacijskih tačaka na toj dionici, kao i održavanje navedenih optičkih vlakana, a čime se BH Telecomu omogućava direktna povezanost na jedno od evropskih čvorišta internet konekcije.

Svečanom potpisivanju je prisustvovao i ambasador Mađarske u Bosni i Hercegovini Pandur Jozsef, koji je istakao da je današnje potpisivanje ugovora vrlo značajno jer zasigurno predstavlja poticaj za razvoj ekonomskih veza između BiH i Mađarske.


"Realizacijom ovoga projekta, koji u osnovi predstavlja najam neosvijetljenog optičkog vlakna na IRU bazi na period od 15 godina, BH Telecom d.d. Sarajevo je osigurao posjedovanje vlastite optičke infrastrukture do jednog od evropskih Data centara. Značaj ovog projekta je višestruk, a prednosti od njega će imati, kako sam BH Telecom, tako i krajnji korisnici, zbog činjenice da BH Telecom d.d. Sarajevo ima gotovo neograničen pristup po kapacitetima i brzinama i više neće biti ovisan o ulaznim cijenama kada je u pitanju internet. Kao rezultat za krajnjeg korisnika bit će omogućeni multimedijalni servisi bazirani na većim brzinama i nižim cijenama, posebno kada je u pitanju pristup internetu, odnosno implementacija flat paketa u prijenosu podataka u mobilnoj mreži. U infrastrukturnom smislu za BH Telecom d.d. Sarajevo ovo znači realizaciju novih poslovnih modela od kojih će neki biti predstavljeni već u posljednjem kvartalu 2012. godine", rekao je generalni direktor BH Telecoma, mr. Nedžad Rešidbegović.

Direktor kompanije Sat Trakt d.o.o. Janos Zsemberi je istakao da će se tek u narednom periodu pokazati značaj ovih ugovora te dodao da sa ovom optikom BH Telecom ulazi u Evropsku uniju i ima veću mogućnost odabira provajdera.

"Ovaj ugovor je vrlo značaj za kompaniju Sokol d.o.o. i označava početak dugoročne saradnje u izgradnji optičkih linija, a posebno u izgradnji FTTH mreža. Sokol d.o.o. je spreman svoja velika iskustva u izgradnji optičke infrastrukture, primjenom najmodernijih svjetskih tehnologija, prenijeti stručnjacima u BH Telecomu", rekao je Miroslav Šaravanja, direktor kompanije Sokol d.o.o.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: