Važno priznanje
157

BH Telecom ponovo potvrđen kao najpoželjniji poslodavac u javnom sektoru

BH Telecom
BH Telecom
U Domu oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Sarajevu, 5. marta 2024., je održana svečana ceremonija dodjele priznanja "Najpoželjniji poslodavac u BiH za 2023. godinu", koju već sedamnaest godina organizuje kompanija Kolektiv (MojPosao.ba).

I ove godine projekt koji je od izuzetnog značaja za poslovnu zajednicu BiH, zabilježio je veliki broj gostiju, predstavnike vodećih kompanija, međunarodnih organizacija, kao i predstavnike političke i poslovne zajednice BiH.

Prema mišljenju bh. javnosti, Najpoželjniji poslodavac u BiH za 2023. godinu je kompanija dm drogerie markt, čime već deseti put osvaja ovu prestižnu titulu. Među TOP 10 poslodavaca za 2023. godinu, našao se BH Telecom odmah poslije prvoplasirane dm drogerie markt.

BH Telecom
BH Telecom

U dvomjesečnom istraživanju, ove godine nominovano je preko 500 kompanija koje su dobile preko 230.000 glasova. Istraživanje je provedeno putem online ankete na portalu MojPosao.ba.

Učesnici istraživanja pored izbora za TOP 10 poslodavaca, mogli su glasati i za najpoželjnije poslodavce u čak 17 različitih sektora, kao i za Family-Friendly i Najinkluzivnijeg poslodavca.

Pored ranijih opšte poznatih najznačajnijih faktora kao što su: dobar odnos prema zaposlenicima, pozitivno radno okruženje i sigurnost zadržavanja radnog mjesta a koji utiču na odabir najpoželjnijeg poslodavca, ove godine među najznačajnim faktorima istaknuti su i fleksibilno radno vrijeme za roditelje i druge uposlenike koji brinu o članovima porodice, kao i mogućnost povećanja plate. Ispitanici su pokazali da im je izuzetno važno da radno mjesto omogućava dobar balans poslovnog i privatnog života.

BH Telecom
BH Telecom

Priznanje "Najpoželjniji poslodavac" omogućuje kompaniji da se pozicionira u svijesti poslotražioca kao mjesto na kojem bi željeli raditi i napredovati, te doprinosi jačanju atraktivnosti kompanije i vrijednosti njenog brenda gledano iz ugla javnosti i njenih budućih zaposlenika. Postojećim zaposlenicima ovo priznanje daje potvrdu da rade na najpoželjnijem mjestu na tržištu rada u Bosni i Hercegovini, što doprinosi njihovom opštem zadovoljstvu, povećanoj produktivnosti i motivaciji na radnom mjestu.

"BH Telecom je i ove godine ponovo potvrđen kao najpoželjniji poslodavac u javnom sektoru, te se sada nalazi na drugom mjestu u ukupnom poretku top 10 poslodavaca u 2023. godini. Ova prestižna priznanja predstavljaju potvrdu neprekidnog angažmana u ulaganju u najvrijedniji resurs - zaposlenike. Svjesni dubokog značaja ljudskih resursa, kroz našu platformu The People Lab gradimo inspirativno radno okruženje. To je prostor saradnje gdje zajedno ostvarujemo našu misiju: svaki radni dan će biti ispunjen zadovoljstvom, efikasnošću, inovacijama i motivacijom. People Lab je omaž vrijednim radnicima BH Telecoma, koji nas čine vodećim telekom operaterom u BiH", izjavio je Damir Čauš, v.d. izvršni direktor za pravne poslove, upravljanje organizacijom i ljudskim resursima BH Telecoma.