Nove cijene u 2012. godini
0

BH Telecom: Od danas neke usluge skuplje, neke jeftinije

Piše: E. G.
Korisnike usluga BH Telecoma i one koji će to tek postati će obradovati vijest da će od 1. januara znatno pojeftiniti cijene pojedinih usluga.

BH Telecom će tako za 10 KM sniziti cijenu prvog analognog telefonskog priključka, koji će od sada biti naplaćivan 50 KM, za drugi priključak cijena će biti 25 KM, a za treći i svaki naredni, do desetog, cijena će umjesto dosadašnjih 15 KM biti 12,5. Ovo vrijedi i za pravne i za fizičke osobe.

Nove cijene su određene i saobraćaj prema BH Mobile mreži te će umjesto dosadašnjih 0,19 KM minuta razgovora koštati 0,17 KM, ali samo za osnovnu ponudu analognog i ISDN priključka te l.net Plus pakete.

BH Telecom ukida popust na cijenu od 25 posto za pozive u periodu slabog saobraćaja za pozive prema BH Mobile mreži. Umjesto vežeće cijene od 0,1425 KM po minuti, usvojena je nova cijena od 0,17 KM.

Također, BHTelecom zadržava važeće cijene za pozive prema BH Mobile mreži za pretplatnike multimedijalnih MojaTV paketa i paketa Moja porodica, od 0,19 KM bez popusta za pozive u periodu slabog saobraćaja.

Umjesto dosadašnjih 0,19 KM, koliko ste plaćali za telefoniranje sa javnih govornica ovog telekom operatera, sada ćete za minut razgovora prema svim mrežama u BiH plaćati 0,21 KM za minutu razgovora. S druge strane u BH Telecomu najavljuju sniženje cijena razgovora prema inozemstvu.

Usvojene su i niže cijene pristupa internet mreži putem CLL tehnologije, a umjesto 0,032 KM/MB, cijena je od sada 0,010.

“BH Telecom je nedavno donio odluku i o doniranju 1.386.000 KM za 908 projekata raznih ustanova i udruženja, što nas svrstava u red društveno najodgovornijih kompanija u BiH“, rekla je za Sarajevo-x.com Nađa Lutvikadić, PR menadžer BH Telecoma.