Galerija šarenila
165

Bh. priča o uspjehu: Flex Invest ostavlja pečat u prostoru, a sivilo boji najveselijim bojama

Flex Invest ostavlja pečat u prostoru
Flex Invest ostavlja pečat u prostoru
U moru ne tako pozitivnih informacija, vijest o uspjehu je svakako dobrodošla. Ako je, pri tome, riječ o vijesti iz svijeta privrede, onda je i njezina refleksija na društvo značajnija. Iza nas je mjesec august, mjesec odmora, ali i mjesec u kojem smo malo bolje upoznali novi biser bh. privrede.

Riječ je o kompaniji koja je, na svom početku malim, ali kasnije sve većim koracima, postala prepoznatljiva u svijetu niskogradnje i bez sumnje jedan od lidera u izgradnji dječijih igrališta i parkova.

U tom svijetu su, gdje god su njihove mašine upaljene, napravili značajnu razliku, ostavili su pečat u prostoru, svojstven njima, a na ponos građanima i investitorima svake lokalne zajednice u kojoj su gradili.

Flex Invest ostavlja pečat u prostoru
Flex Invest ostavlja pečat u prostoru

Flex Invest, nekad mala porodična kompanija postala je zahvaljujući predanom radu i jasnoj ambiciji njene uprave, ali i vrijednih radnika, velika porodica u kojoj je svaki član, svaki radnik, važna i cijenjena karika na putu do cilja. Cilj je blisko povezan sa djelatnošću kompanije.

Specijalizirani za pripremu terena, izgradnju i postavljanje sportskih podloga, mobilijara i podloga za parkove, dječija igrališta i sportske dvorane, u ovoj kompaniji ističu principe koje nikad ne zaobilaze.

Flex Invest ostavlja pečat u prostoru
Flex Invest ostavlja pečat u prostoru

"Kvalitet je ono što volimo zvati svojim drugim imenom. Kad radite na nečemu što želite da služi generacijama, kvalitet je jedini put. Jednako važni su nam certifikati iz oblasti našeg poslovanja jer, i sami porodični ljudi, koji upravo iz vlastitog doma crpe snagu za svaki drugi poduhvat, znamo da svako dijete zaslužuje samo ono što je u skladu sa najvišim standardima, ono što je provjereno i sigurno", kaže tehnički direktor Flex Investa Haris Ibrić.

Iz ove kompanije, koja ovih dana slavi pet godina uspješnog rada, ističu da su ponosni na svaki projekat ugovoren i završen za mnoga pravna i fizička lica, za mnoge zadovoljne investitore. Neki od njihovih najvećih, uspješno realizovanih, poslova u vezi su sa realizacijom projekata izgradnje parkova, sportskih podloga, sportskih dvorana i dječijih igrališta u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini.

U tom pogledu smatraju iznimno važnim svojim radom opravdati svaku marku uloženu iz budžeta koji pripada građanima, ali zaslužiti i povjerenje lokalnih vlasti, koje su na javnim tenderima, nakon bodovanja i evaluacije upravo Flex Invest odabrale za izvođača.

Flex Invest ostavlja pečat u prostoru
Flex Invest ostavlja pečat u prostoru

"Raditi sa javnim ustanovama može imati niz prednosti, ali mi to zaista razumijevamo kao dodatnu i veću odgovornost. Važno je da se onaj, ko ulaže novac građana, može pouzdati u nas. Time se naši zaista kvalifikovani i vrijedni radnici vode kod doslovno svakog šarafa koji, prije puštanja naprimjer igrališta u upotrebu, dotegnu", poručuju iz Flex Investa.

I na kraju, vraćamo se početku - porodici. Postavili su stotine klupa, tobogana, ljuljački, koševa, golova i podloga u kojima uživaju djeca, ali i odrasli širom Bosne i Hercegovine, na Ilidži, u Novom Gradu Sarajevo, u Hadžićima, u sarajevskom Centru, Starom Gradu, u Živinicama, na Sokocu, u Banjoj Luci, na Palama...

Flex Invest ostavlja pečat u prostoru
Flex Invest ostavlja pečat u prostoru

Ništa od toga ne bi bilo moguće bez radnika kojima se u Flex Investu najviše ponose, jer baš kao u porodici - njihov posao je, kažu, mnogo više od realizacije projekta, to je misija da ostave trajni pečat u prostoru.

Flex Invest je, bez sumnje, jedna od onih priča, zbog kojih je napravljena razlika, priča, zbog kojih sivilo dobija veselije boje, priče koje su prijeko potrebne bosanskohercegovačkoj svakodnevnici.