Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Neka je kada je ste svi ovisni o SAD-u, stoko.
@SlobotaNarodu hahahaha, spržio si ga momački XD
@SlobotaNarodu @SlobotaNarodu Mislim da si se malo zaletio. World Wide Web nije američki nego je izumljen u CERNU u Evropi od strane evropskog naučnika. Http i Https su protokoli koji su takođe izumljeni u Evropi i dio su WWW-a. Pored toga, operativni sistemi su postojali i prije Windows-a, iOS-a i Androida. Svijet nije ovisan i Americi nego Amerika o svijetu, jer da im nije svijeta ne bi imali struje i vode, a da ne govorim o ostalom. Amerika mrzi Njemačku, jer EU postaje nova velesila.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
ova amerika je ili inicijator ili ucesnik svakog sranja unazad 30-40 god.
@Hal0met amerika od kako postoji u ratu je sve vrijeme samo prve 4 godine nisu bili u ratu s nekim...
EU je već ekonomski jaća od S.A.D.-a i hipokratske nacije (Amerika, Velika Britanija i Izrael) se sada pribojavaju novog globalnog igrača, jer sama Njemačka je treća ekonomija u svijetu, a ispred EU stoji samo Kina, mada se i to može prestići ako bi pojedine zemlje u EU i Evropi odbacile nacionalizam kao strategiju i postale složnije i liberalnije.
bravo trump, kina krade zapadnjacku inteligenciju i sa damping cijenama siluje cijeli svijet. Kineski izvoz u ameriku u 2017 iznosi 505 milijardi eura a americki izvoz u kinu samo 130 milijardi. Nemaju kinezi kapaciteta za nametanje a i super da toj gamadi neko stane u kraj. bravo usa
Zato iphone i kosta toliko. sto mu je 90% cijene u stvari magla kao i sve u amrrickom monetarnom sistemu - berze, novac, fed. Namecu nam konzumerizam, stolttine vrsta poreza ne bi li kompanije i bogatasi postali jos bogatiji a ti marvo radi i stedi godinu dana da mozes djetetu kupiti patike
Velika Britanija i Amerika su i izazvale rat u exYU i istu pretvorili u region trećeg svijeta. Rat u Jugoslaviji nije bio rat između Muslimana, Srba i Hrvata nego rat protiv Evrope, kako bi Amerika i dalje mogla mlatiti "pendrekom" po Evropi te kako bi mogla popljačkati prirodne resurse i uništiti domaće firme koje su bile konkurentne globalno. Najveći prijatelji BiH su Njemačka, Austrija, Šivcarska, Švedska i Norveška, jer te zemlje ulažu milione za boje sutra u BiH.
Da je EU složnija, već bi dolar bio zamijenjen eurom...
Evropa 750 miliona stanovnika ovisna o USA, pa glupani glupi
Aaaaaaauuu :D
Moralo je do ovoga doci jer su Kina i zapadne zemlje dva razlicita svijeta u osnovnom da kineski radnik u industrijski sad vec dobro razvijenoj Kini radi za dvesto dolara i kineska roba je konkurentnija i jeftinija na svijetskom trzistu iz tog osnova i ostaje da bi Kina sa takvim razlikama preuzela svijet.
Prosjecna plata u kini 1400 eura. provjerene informacije. Zasto dolaze na Balkan Kinezi? Jer je nama samo 400-600 eura prosjecna plata, isplati im se
@Neraaa Satnica u Kini skocila s 1,5 $ na 3$!Prosjecna placa je 480$, sto je vise od Rusije gdje je 450$!Sve imas na netu i bolje je da ne bubas gluposti!
Jedan razlog više da kupujemo domaće
Znaci sarajevska industrija mesa (Simes) oslabila na berzi? Salu na stranu....ovaj ce razhJebat sve...
Ovo je odlicno za svjetsku ekeonomiju zato jer ce zemlje postati manje ovisne o USA. Sada jeste sok, ali kad prodje sok, bye bye America . :)
Ovakve identične stvari su se dešavale tokom velike depresije 1930-tih.Smoot-Hawley Tariff Act koji je vrlo sličan ovom Trumpovom je pogoršao svjetsku ekonomsku krizu i ubrzo je i uslijedio drugi svjetski rat.
TO je tačno, a svijetu slijedi još jedan privredni slom jer 2008 fiktivni kapital nije ni izbiliza izduvan kako je to izgledalo. E sad kako će privreda zasnovana na automatskim vozačima, bankama bez uposlenika i frabrikama bez radnika te društvima koej vodi par milijradera dovesti do novog blagostanja ostaje da vidimo.
Koji majmun je ovaj Trump, pa to je za ne povjerovati da jedan covjek moze biti toliki nacionalist i sovinist kao sto je on. Cijeli svijet se mora ujediniti kako bi sputao ovog americkog Orang - Utana.
Ma nemoj , cijeli svijet treba tebi a ti samo sebi , jelda.Isti si kao i on samo te niko ne pita za zdravlje jer si iz shithole country.
@BokirSDA de ti nam objasni
To nas nezanima. Mi nemamo industriju.