Komentari (331)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Turska u financijskom rasulu ko Grčka, panika se širi cijelim svijetom. E što ti znaš odabrat STARTEŠKOG partnera BAkire, svaka ti čast :)) https://www.wsj.com/articles/global-stocks-drop-as-plunge-in-turkish-lira-rattles-markets-1533888321
@kub i moj glupane nemaš ti pojma kako dišu Turci kad je drzava u pitanju
@DVD haha a kako disu? xD
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Ovo radi sve Izrael preko Amerike cilj je ekonomski ubit Tursku i sve oni koji se protive americkoj i izraelskoj okupaciji!!!!!!!! Sve su to GOVNA i rasturaci svijeta!!! Turska je ekonomski isla 30% kad je cjela Evropa bila pala i u krizi ovaj tezi perido zbog sankcija ce im malo otezat al ce biti neovisni od Americkog i evropskog uticaja na ekonomiju
@Hanad.. išlo im je kad su od isila svakodnevno stizale cisterne pune nafte za šaku lira ili dolara.
Oslobodi ih duga prema najvećem lopovu čovječanstva MMF-u, oslobodi ih siromaštva, oslobodi ih svih zavisnosti osim onih koje je morao poštovati zbog ugovora potpisanih na 99 godina. Većina tih ugovora ističe iduće godine prije svih ugovor gdje Englezi naplaćuju prolaz kroz Bosfor (pljačka koja se mjeri u stotinama miliona €), ugovor na zabranu eksploatacije nafte i gasa (za sada Turska sve uvozi, najčešće iz Rusije 54% gasa itd) te mnogi drugi reketaški ugovori.
Turska je postala neovisna ekonomska sila, koja nije uslovljena zapadnim kreditima, monetarnom i ekonomskom kontrolom, već ne neovisna i želi da sama odlučuje o svojoj sudbini. To se SAD-u i zapadnim bankama ne sviđa, te prije svega vrše ekonomsku invaziju na Tursku, tako što devalviraju liru na svojim berzama, narede Wall Street Jurnal, New York Times i drugima da objave, kako je Turska nestabilna i kako se ekonomija ljulja, a ustvari, uopće nije tako.
Odma iscerat amere iz Idjirlika i izac iz NATO.
ako gledamo realno ovo se i ocekivalo..nemoze Putin spasiti Tursku osim njih samih tj politicari rade sto hoce i doveli su zemlju u bijedu..kod nas nije nista bolje da ne kezete da sam protiv Turske.
Hahahhaha
prije 2-3 mjeseca bila je kriza u turskoj, nestalo krumpira i paradajiza. Slabo rodilo, e sad Erdogan zabranio uvoz cijena kile krumpira je par mjeseci bila 2 i po, 3 marke, paradajza isto.. U isto vrijeme neke firme bliske Erdoganu su imale ekskluzivno pravo uvoza. Pa nek raja skonta.. Netko je na krumpiru i paradajzu okrenuo milijarde..
Joj Denis, nemoj tako protiv sultana! Pa sultani imaju visoke moralne stadarde i direktan blagoslov odozgor za sve sto cine. Narod mora podrzat sultana da podigne Otomansko carstvo i opet osvoji nevjernike, nema se tu sta kontat!!! Jesil' ti neki Gulenovac mozda?
Pa zasto ne pozove Turke iz Njemačke da posalju vise deviza i rijesen problem?
Ja ocekujem da se Ozil javi i prebaci koji milijun, kakav je to patriota?
Stoko drago vam zbog pada lire a lafo zao vam Afganistana Iraka Libije itd a gotovo po istom scenariju spremaju Tursku samo sto turski narod voli svoju zemlju nisu govna ko mi i glupi cobani iz gore navedenih zemalja.Nema na cemu
Slažem se samo djelimično. Cilj nije "uništenje" Turske i sl. SAD, prije svih želi trgovinskim i valutnim ratom primorati Tursku da koristi međunarodne finansijske usluge (MMF) tj da MMF "posudi" Turskoj novac (dolar) kako bi je učinio trajno ovisnom (kao BIH) o svojim "uslugama". Turskoj nedostaje 280 milijardi dolara da stabilizira valutu. Isto se desilo s Britanijom nakon Brexita.
Niko od bas zpravo ne postavlja pravo pitanje. Kako to da BIH nije ekonomski propala ? BIH je neuporedivo lošija ekonomija od Turske (čak i od Albanije) s nikakvom perspektivom . Zahvaljujući i samo MMF-u koji je američka finansijska institucija.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pazi krljavih balkanerosa kako polemišu o svjetskoj ekonomji dok srkuckaju ledenu i ustajalu kafu uz cigar između požutjelih prstiju, kao znanje im toliko da doseže iza mahalske birtije!!!
Uvedi paša porez na frilensere ha ha
Šteta za Tursku,Erdogan ih vodi debelo natrag ... nema mentalni kapacitet da se vrati,fula debelo...
Ja on ih gura natrag a i ti i ja zivimo ne smijem no reci drzava jer nije ni D od drzave
Jedannn je Sultannnnn 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
A i jest se taj Erdogan povezirio, bas pregoni u mnogim stvarima i kod kuce a i vani...zavrsit ce ko i svi drugi koji su se kurcili protiv Amerike. Kad je u pitanju novac i trziste kapitala Ameri vladaju svijetom i ko god im se suprotstavio najebo je, kratko receno nasim prostim narodnim jezikom.
Napuštanje NATO-a bi bio najbolji Erdoganov odgovor. Dakako, ako to dopusti vojska i ne sruši ga prije vojnim pučem s usanskim blagoslovom. Ne znam kakvo je sada raspoloženje u vojnom vrhu. A uvijek su u takvim situacijama važni i niži časnički kadrovi, razni pukovnici itd. Možeš imat vjerne generale, ali u zapovjiednim lancu može puknuti i niža karika.
Erdogan je glup,umjesto da nastavi saradnju sa amerima,on se okrenuo putinu,i sad će da ga ameri jebu ko i putina...
bas ih ameri jebu ne smiju pisnut rusiji nesto namecu neka sankcije koje rusima nista ne mogu ,smjesno
Nagovarat nekog da zamjeni dolare i zlato koje imaju uzgon za valutu koja ima pad ... koja ce to ovca uradit
bakir i jos nekolicina bosnja topi sve kasike i pretvara u lire dok pisem ovo
Južnokorejanci su kada je Južna Koreja doživila ekonomski slom nosili svo zlato koje su posjedovali u državnu kasu. Ali oni su kao i Japanci, posebna sorta ljudi. Erdogan je Tursku podjelio na pola, a ovakvo stanje je bilo za očekivati.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Tako je to kad zatucani vjerski fanatik umisli da je on podigao ekonomiju i da moze radit sta hoce. Ameri ih dizali dok su mislili da im mogu koristit i sad ce ih samo tresnut o zemlju ko beba zvecku i vratit tamo odakle je ovaj fanatik i dosao. Steta za narod u Istanbulu, Izmiru i drugim civiliziranim mjestima, oni koji se ne znaju potpisat su uvijek vecina i disciplinirani su glasaci.
I postavio sultan zeta za ministra financija, a zet kaze on razvija novi ekonomski model.... http://www.hurriyetdailynews.com/opinion/guven-sak/the-turkish-lira-is-plunging-despite-high-growth-why-129923 Ovo nam svima moze biti skola. Trebalo bi donijet zakon da se svim politicarima zabrani angazman u politici nakon osam godina. Dva mandata i dobro, hajde uzgajaj maline.