Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jel koji Balkanac omastio brk u ovome svemu pitam se. Dionica 6$ prije mjesec, 469$ prije par dana. Namlatiše ljudi lovu pravo.
Wall Street je vec 20 godina,ako ne i vise obicna kladionica...kada su uveli ova skracivanja i ostale gluposti (ima mali milion nekih izmisljenih termina).A algoritmi su napravljeni tako da se moze legalno pljackati i kockati...pa oni sa vise para (veliki investicijski fondovi) kreiraju pravila igre i skoro pa uvijek shebu male investitore i obicne ljude.Primjer su i cripto valute,gdje svako malo imamo pumpanje balona i kladjenje na padove ili rast i tako se u par transakcija klepe milijarde.
Kakvo ba srebro, samo GME.
Gordon Gecko u filmu Wall Street: Greed is good
i treba li se sada kladiti da ce vrijednost srebra uskoro pasti ?
@Serolog kako tumaciti ove minuse: 1. da cijena nece pasti 2. da ce cijena pasti 3. da se to ne moze reci
Trebalo bi ali treba imat mud. za to sad.
Kad se boriš protiv kapitalizma za njih si komunjara, kada skužiš ekonomiju i kreneš igrati po njihovim pravilima te se obogatiš onda te kulturno blokiraju, i ne daju da ulažeš više...Kako onda čovjek da živi? Ne znaš šta je gore biti u ilegali ili pošteno zarađivati...
Wall Street je realno postao veliko zlo.Iako je bio zamisljen da donese nove investicije i kapital u novonastale firme i da pomogne njihov napredak,sada se koristi za njihovo unistavanje zarad brzog profita od strane fondova i milijardera.Wall Street je kao balon,puse se dok ne eksplodira i onda nastane ekonomski kriza.I to se desava u Americi svakih 15-20g,pa onad vlada stampa trilione da ih kao izvlaci i spasava idustriju.I tako se stalno vrte u krug,a ovi sve bogatiji.
Nije napisano glavno, to da je Redit zajednika, oglulila u proteklih 10-ak dana hedge fondove za nekih 4 milijarde dolara.
@Vinkomiro 70 Milijardi jarane kakvih 4
Ma bravo