Bilo je pregovora
37

BBI Real Estate: Nismo postigli dogovor s Bingom, Konzum ostaje u BBI Centru

Piše: E. S. H.
BBI Centar (Foto: Arhiv/Klix.ba)
BBI Centar (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što je portal Klix.ba objavio da Bingo ima namjeru otvoriti prodavnicu u sarajevskom BBI Centru, u prizemnom prostoru u kojem se od otvaranja centra nalazi hrvatski trgovinski lanac Konzum, obratili su nam se iz kompanije BBI Real Estate d.o.o. kazavši da dogovor s Bingom nije postignut te da u BBI Centru poslovanje nastavlja Konzum.

"Kompanija BBI Real Estate d.o.o. Sarajevo koja je vlasnik BBI Centra i upravlja njim te kao osnovnu djelatnost obavlja poslove u vezi s izdavanjem prostora unutar centra, nije zaključila ugovor o zakupu prostora u BBI Centru s kompanijom Bingo d.o.o. Predstavnici naše kompanije pregovarali su s Upravom Binga o mogućoj saradnji, kao i s drugim kompanijama koje se bave maloprodajom prehrambenih proizvoda i robe široke potrošnje", navode u saopćenju.

Pojasnili su da su pregovori otvoreni nakon razgovora s predstavnicima Konzuma koji je njihov partner od samog otvaranja BBI Centra u aprilu 2009. godine, a nakon problema u poslovanju koji su zadesili Konzum.

Dalje u saopćenju navode da BBI Real Estate d.o.o. Sarajevo nije pokrenuo postupak raskida ugovora o zakupu s Konzumom, niti je dogovoren zakup prostora u BBI Centru s kompanijom Bingo d.o.o., budući da za to nisu stečeni uslovi.

"Cijenimo napore naših partnera i svih kompanija da prije zaključivanja ugovora o zakupu poduzmu sve zakonske predradnje kako bi osigurali svoju poziciju na tržištu i ispoštovali potrebne zakonske procedure", saopćeno je iz BBI Real Estatea.