biznis
20

BBI banka potpisala ugovor o saradnji sa Sarajevom i Željezničarom

FENA
BBI banka potpisala je ugovor o saradnji u 2017. godini sa fudbalskim klubovima Sarajevo i Željezničar.

Direktor BBI banke Amer Bukvić izjavio je da banka, kao društveno odgovorna institucija, na različite načine daje doprinos društvu u kojem posluje.

"Opredijeljeni smo razvoju BiH putem investiranja u privredu, pomoć u obrazovanju i edukaciji mladih, te podršku razvoju sporta. Uspostavljanjem saradnje s fudbalskim klubovima Sarajevo i Željezničar želimo, prije svega, pomoći mladim ljudima koji se bave sportom, te promovirati državu Bosnu i Hercegovinu u regionu i svijetu kao zemlju u kojoj se dešavaju veliki kulturni i sportski događaji. Sportisti su, inače, najbolji ambasadori jedne zemlje u svijetu", izjavio je Bukvić.

Šef Odbora direktora FK Sarajevo Alen Hujić istakao je da projekti i inicijative "bordo" kluba ne bi bilo moguće realizovati bez podrške partnera.

"Koristim priliku da zahvalim BBI banci na podršci u realizaciji projekta izgradnje tribine uz teren Želimira Vidovića Kelija", dodao je Hujić.

Direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak poručio je da su svi poslovni partneri prepoznali transparentnost u njihovom poslovanju, a vjeruje da će svim partnerima obezbijediti pozitivne povratne efekte za njihov uloženi novac, saopćeno je iz BBI banke.