Komentari (2)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je smao prividno olakšanje. Svu razliku između sadašnjeg kursa i ovoga od 1.5 će platiti po isteku ovog roka od 3 g., odnosno po zatvaranju kredita. Dakle, bankama je sasvim svejedno hoće li novac uzeti sad ili na kraju. Nervira to što niko ne komentira to da su krediti u francima protuzakoniti. No, teško se boriti protiv bankarskog lobija koji je bog i batina danas u svijetu. Hypo Alpe Adria je zlo koje grca u gubicima i dugovima pa ih pokušava nadoknaditi na krilima nepredvidljivog franka od građana. Ovo je bilo očekivano još prije nekoliko godina, nemojmo se zavaravati. Kredite nije trebalo dizati pod svaku cijenu. Treba sračunati glavnicu i kamatu stambenog kredita i uporediti sa prosječnnom mjesečnom kirijom te odvagati je li bolje rentati stan ili ga katastrofalno nepovoljno kupiti - podići 90.000 KM na 25 g. i vratiti banci 190.000 i više. Ako nemaš pola u kešu, rentaj, ne zavaljuj se kod lihvara! Ali voli Bosanac imati stan, makar nema šta jesti. Malo je i do nas!
Činjenica je da će franak pasti u naredna dva, tri mjeseca. Samo me zanima da li će franak fiksirati tako da on ostane 1,5 i kad bude 1,3 ? Ne zvući mi pouzdano ova ponuda. Prvi!