Zanatlije iz BiH i regije
0

Banja Luka: Više od 140 izlagača na Sajmu zanatstva

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U Banjoj Luci će danas biti otvoren Prvi međunarodni sajam zanatstva, na kojem će se predstaviti više od 140 izlagača i više od 50 zanata.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Željko Kovačević otvorit će trodnevni sajam tokom kojeg će se predstaviti zanatlije iz Srbije, Hrvatske i BiH, koji se bave isključivo proizvodnjom.

Jovan Bratić, direktor Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske, koja je jedan od organizatora, rekao je da je cilj sajma promocija starih zanata i kulturno-historijskog naslijeđa BiH.

On je istakao da će sajam biti prilika za prezentaciju proizvoda i usluga zanatlija.

Bratić je naveo da od 23 miliona preduzeća u EU, 99,8 posto čine mala i srednja preduzeća koja u prosjeku obezbeđuju šest radnih mjesta.

On je naglasio da su mala i srednja preduzeća sa zanatstvom potencijal koji može da generiše 10 puta više radnih mjesta od velikih preduzeća.

Prvi međunarodni sajam zanatstva organizovali su Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva i Zanatsko-preduzetnička komora Republike Srpske, uz podršku Privredne komore Republike Srpske i grada Banja Luka.

Nakon svečanog otvaranja, koje je zakazano za 11.00 sati na Banjalučkom velesajmu, i obilaska izlagača, predviđene su izjave za novinare.

Sajam će trajati do 22. septembra.