|

ASA Group preuzela Vakufsku banku, transakcija veća od 17,2 miliona KM

ASA Group preuzela Vakufsku banku, transakcija veća od 17,2 miliona KM
240
I. P.
6.11.2019. u 15:49
36
komentara
240

dijeljenja
ASA Group preuzela Vakufsku banku, transakcija veća od 17,2 miliona KM Foto: T. S./Klix.ba
ASA Finance, koja je članica ASA Group, kupila je danas većinu dionica Vakufske banke čime je postala većinski vlasnik ovog dioničarskog društva, potvrđeno je za Klix.ba.
Naime, na Sarajevskoj berzi danas je izvršena kupovina više od 550.000 dionica Vakufske banke d.d. Sarajevo po cijeni od 31 KM po dionici čime je izvršen promet, odnosno transakcija veća od 17.200.000 konvertibilnih maraka.

"Zadovoljstvo nam je potvrditi da je ASA Finance danas preuzela većinski udio u vlasništvu Vakufske Banke. Ovim preuzimanjem ASA grupacija nastavlja jačati ulogu u bh. bankarskom sektoru te zagovara dalju konsolidaciju istog. Kolektivu i klijentima Vakufske Banke želimo dobrodošlicu u porodicu ASA Grupacije. Vjerujemo da će uspješna konsolidacija usluga i proizvoda sa ASA Bankom u narednom periodu dodatno podići kvalitet i standarde poslovanja, a građanima i privrednicima BiH biti oslonac i dugoročni partner u kreiranju sigurne budućnosti i poslovanja", rečeno je za Klix.ba iz ASA grupacije.

Većinski vlasnik Vakufske banke do danas je bio Badeco Aadria d.d. Sarajevo sa 73 posto dionica.Podsjećamo, ASA Finance, članica ASA grupacije, u više navrata je u posljednje vrijeme potvrdila opredjeljenje za ulaganje u finansijski sektor u BiH, a dokaz tome bila je i namjera o akviziciji Vakufske banke.
Prijavi grešku


Komentari (36)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...