Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U 2021. godini je Mittal imao 200 miliona dobiti zahvaljujući i jeftinoj struji. A radnici ih kostaju manje od 45 miliona godisnje. Dakle dobit je mogla da pokrije trošak rada za 4 godine.
a kada se kaze da im treba poskupiti struja, komentar je tipa "Jooodni nooorod, sve po nooorodu"
ArcelorMittal je što direktno, što indirektno 60% ekonomije Zenice. Problemi ArcelorMittala su i problemi Grada Zenice. Zašto se Zenica dovela u poziciju da njena sudbini ovisi o jednoj industrijskoj djelatnosti pod kontrolom Indijaca? Da stvar bude još i gora, svjetsko tržiše na burzi diktira sudbinu Zenice. Cijeli grad može propasti i otići u stečaj ako Indijce sruše neki svjetski mešetari jer je proizvod ArelorMittala burzovna roba, strašno.
Da je to ona željezara u kojoj je radilo 25 000 radnika pa hajd. To je firma s 2000-2500 radnika. A ako mu se ne isplati nek ide na Zapad gdje je jeftinija radna snaga i energenti 😆😂
Meni da poskupe struju na takav način bih zatvorio fabriku na minimum godinu dana i otpustio radnike... Ljudi ne shvaćaju koliko firmi za sobom vuče ArcelorMittal... Tek kad shvate bih se vratio za pregovarački stol...
nakon poskupljenja mogu u nedogled štrajkovati.....neće ga vise indijac otvarat dok željezo ne poskupi 100%
Zenica isto Mariupol trenutno
Struja kod nas bi trebala biti najjeftinija u Europi,jer imamo najpovoljniji hidropotencijal,koji je nažalost iskorišten tek 30%
Naucilo od Titinih komunista dzabanluka pa sad kukaju.
Svi ""biznismeni "" kukaju jer su navikli kukati gladne oči imaju ako struja poskuplja npr 25% zašto bi oni poskupljali svoj proizvod za 25% struja im je 1/3 ili 1/4 od cijene tog nekog proizvoda. što snaći da mogu da poskupe na 1/3 ili 1/4 ili na proizvod 8 ili 6% maximalno a oni odma bub 30%
Ćuj to svima poskupilo a njima nije tražićemo i mi manji postotak poskupljenja.
Po kojoj logici jednoj privatnoj firmi daješ povoljniju cijenu struje ? Ako ti se ne isplati gasi i idi u Njemačku, Francusku gdje je struja jeftinija (kad na vrbi rodi grožđe).
Ovo treba sve minirati, srušiti i sagraditi neku modernu fabriku koja prati modernu industrijske potrebe. Ljude zaposliti koji su kvalifikovani da tu rade.
I kojih država ćemo dovesti te kvalifikovane? 🎺
Mnogi koji ovde komentarišu na ovu temu nemaju pojma o tržišnoj ekonomiji,ako su ulazni troškovi veći od izlaza onda se tu nema šta pričati!!
Naveliko se šuška da su Mlato Koji Kašlje i Seksi Nevzeta primijećeni kako razmjenjuju nježnosti na Vilsonovom!
Samo dizi cijene struje, kakva je to tzv ekonomija i privreda ako ne mogu podnijeti najobicnije poskupljenje struje. Pa to nije privreda nego sprdacina sto zapravo i jesu.
Spasi nas nermine niksicu, spasi nas sveta trojko hahah