{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Aplikacija zahvaljujući kojoj možete istražiti turističke atrakcije u BiH

F
18.7.2013. u 10:22
0
6
Aplikacija zahvaljujući kojoj možete istražiti turističke atrakcije u BiH
0
Aplikacija zahvaljujući kojoj možete istražiti turističke atrakcije u BiH
Foto: Klix.ba
Bosna i Hercegovina je dobila turistički vodič u obliku aplikacije za pametne telefone, koji se može pronaći unošenjem “BiH guide” u pretraživač Play store-a ili iTunes-a.
Vodič je kreiran uz podršku Oxfama, u saradnji sa Green Visionsom, a sa ciljem promocije eko turizma u BiH – izjavila je Feni projekt managerica u Oxfamu Ajna Galičić.

Po njenim riječima vodič funkcionira na dva jezika (BiH i engleski), te osim navigacije za BiH, sadrži mnoge poznate i manje poznate tačke interesa u BiH, podijeljene u sljedećih šest kategorija: atrakcije; hrana/piće; smještaj; događaji; kada ste u posjeti (info pultovi u BiH) i turističke agencije.

Svaka tačka interesa sastoji se od kratkog opisa, uz fotografije, web adrese, kontakata i dodatnih informacija.

U kategoriji hrana/piće mogu se naći tradicionalni restorani u BiH, kao i vinski podrumi i restorani koji su članovi “Vinske ceste Hercegovine”, još jednog od projekata koje u BiH provodi Oxfam.

Tačke interesa se takođe mogu pohraniti kao omiljene stranice i na taj način biti brzo dostupne.

Vodič sadrži tri načina navigacije: kompas, mapa i upute. U funkciji kompasa lokacije se mogu pronaći bez internet veze (off-line), što isključuje troškove roaminga.

Vodič takođe sadrži i informacije o bankomatima, benzinskim pumpama, vremenu, te važne telefonske brojeve (policija, vatrogasci, hitna pomoć, pomoć na cesti, autobuske stanice, informacije o aerodromima).

"Turistički vodič se redovno ažurira, te je idealan izvor informacija za turiste da planiraju i opušteno uživaju u putovanju kroz Bosnu i Hercegovinu", kazala je Galičić.

Oxfam je međunarodna konfederacija 17 organizacija, koje čine međunarodni pokret za promjene, prisutne u više od 90 zemalja širom svijeta, u izgradnji budućnosti bez nepravde i siromaštva.

Cilj Oxfama u zemljama jugoistočne Evrope, gdje djeluje više od 10 godina, je doprinos smanjenju siromaštva i poboljšanju života i uvjeta za život stanovništva u marginaliziranim ruralnim oblastima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: