Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve je ovo lijepo, Istambul je prelijep grad. Nas treba biti sramota sto nemamo svoju aviokompaniju i letove i za druge gradove Evrope... da nam nema WizzAira imali bismo samo letove za istok, nista proziv tih letova, ali zelimo i zapad!
da migranti lakse dolaze
Juuuuupi ❤️
Pa ljudi ovo je samo za budalu loša vijest. Istanbul je megapolis, grad koji nidi baš sve za jako malo para, grad koji vrijedi posjetiti barem dva puta godišnje i u kojem će te uvijek naći nešto za sebe. Ali ne, prosjećni balkanski seljak zna samo za selendre na Jadranskoj obali po napuhanim cijenama i uglavnom nekulturnim domaćinima.
Lingvistika je fascinantna znanost. Lingvisti su, uz sav trud policije i detektiva, znali locirati zločince po - pismima koje su zločinci slali novinama ili policiji. Analizirajući riječi koje rabe, znali su odrediti odakle osoba potječe veoma precizno, što je organima gonjenja dalo ogromnu pomoć. Znali su locirati otkuda neki narod potječe analizirajući jezik tog naroda.
Da pojasnim, analizirajući jezik nekog naroda izdvajali su posuđenice i na taj način, primjerice ako određeni narod ima vlastitu riječ za sokola a nema za vranu nego je riječ za vranu posudio od drugog jezika, dolazili su do zaključka da taj narod potječe s područja gdje ima sokola a nema vrana. Tako i za biljke i slično. Fascinantno zar ne. Dovoljno je to što si napisao prosjeĆni da se shvati da si kreten
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Semberijo moja u aprilu, ti si mene ljuljala u krilu.
Molim vas da sljedeca vijest sto se tice avioprijevoza bude: Norwegian Air Shuttle ASA uvodi redovan let Sarajevo-Oslo (Gardermoen) ...ili slicno nesto...
Istanbul, Džeda, Rijad. Katastrofa