Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne vrijedi dolar realno ni toliko.
@sobber12 1945. jedna jedina prava sila je bila Amerika. I tu priča počinje. I zakucano kad je uspjela podmititi šeike da se nafta može samo za dolare prodavati. U tome je sva caka: u petrodolarima. Kad ne bude obaveza prodavati naftu u dolarima.....shvatit ćeš.
@sobber12 Bogatstvo države ovisi o tome koliko ima zlata, a ne koliko dolara prodaje. Gadafijeva Libija je imala 144 tona zlata, dok Velika Britanija tada imala dva puta više zlata, ali i deset puta više stanovnika. 2000. godine je Sadam Husein objavio da će se iračka nafta prodavati za eure, a ne za dolare. Mnogi kažu kako su sankcije i invazija na Irak došle zato što su Amerikance očajnički željeli spriječiti OPEC da prebaci trgovinu nafte sa svoje valute na euro.
Neki dan mi jaran iz Amerike donio jedan dolar. Je li pametno da ga sad zamijenim za euro ili da čekam da skoči?
nek ti posalje makar jos dolar i po da imas da platis proviziju. jbg, odera banka.
ko ima viska love sad je vrijeme da se kupe $ pa kad kurs skoci pridati u BAM
Prije 3 godine euro je bio 1.4 dolara pa vi vidite koliko je los danas
Nadam se da će još više devalvirati
da je do njih doci pa kad bi bili ravni KM
Valuta koja ne vrijedi ni pola toga sto stoji po kursu, lazirano od njih a nastampanih novcanica neznaju ni koliko ima.
reci nam ti da znamo prosvijetli nas ne znaju amerikanci ništa oni su slučajno sila br 1 reci nam bošnjo kakva je to amerika glupi oni jel tako ne znaju ništa jelde nemaju ba oni mira ko mi i baščaršije gdje je kafa marka šta oni znaju šta je život reci nam bošnjo de objasni ljudima povedi nas u bolju budućnost gdje će kafa biti pola marke
ebayu mili, dolazim ti
-- Evropa se raspada a dolar pada ? Nekako kao dan usred mraka ( a mrak usred dana je rijedak ali ipak moguć ... pomračenje) Samo da li je ovo GLOBALNO POMRAČENJE, pomraćenje uma ili smak svijeta u nadolasku ostaje nam da vidimo ! ŽIVI BILI !
@BozijiRobRobSvogUma Pa nismo zato se ne sekiram. Kažem ŽIVI I SRETNO BILI.
sad ce oni u rat sad ce to da skoci sve
trebala bi pojeftiniti nafta na nasim pumpama jer padom dolara je pojeftinila nafta,ali kod nas cijene iste