Općina Centar
25

Ajnadžić posjetio radove u centru Sarajeva i odbacio navode o lošem asfaltu

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić obišao je zajedno sa saradnicima radove koji se izvode u Ulici Hamdije Kreševljakovića.

Naime, nakon što je okončano polaganje prvog nosivog sloja asfalta duž saobraćajnice u Ulici Skenderija započeta je sanacija i Ulice Hamdije Kreševljakovića.

Kako su istakli iz firme "Grakop“ iz Kiseljaka radi se na nivelaciji šahtova, šibera za vodu i slivnika na dijelu Ulice Hamdije Kreševljakovića od raskrsnice sa Ulicom Čobanija prema mostu Skenderija.

Kako je planirano potpisanim ugovorom, na dijelu ove ulice od Drvenije do Čobanije biće urađena sanacija kompletne kolovozne konstrukcije, dok će na ostatku biti urađena sanacija oštećenja i zamjena poklopaca šahtova za odvod i šibera za vodu.

Načelnik Ajnadžić je istakao da će na saobraćajnicama u ulicama Skenderija i Hamdije Kreševljakovića biti ugrađen najkvalitetniji "SMA“ asfalt.

Vrijednost ovog projekta je 105.000 KM, a sredstva su obezbijedili Općina Centar i Direkcija za ceste Kantona Sarajevo. Radovi u Ulici Hamdije Kreševljakovića bi trebali biti završeni do kraja maja, nakon čega će u Ulici Skenderija biti položen završni sloj asfalta.

Kao što je Klix.ba pisao stanovnici ovog dijela Sarajeva se žale jer se skida dobar asfalt te stavlja onaj nešto lošijeg kvaliteta, a također se žale i na česte promjene u odvijanju saobraćaja u ovom dijelu grada.