Spremite se za gužve
28

Renovira se ulica Hamdije Kreševljakovića u Sarajevu, građani se žale na kvalitet asfalta

Piše: M. A.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Nedavno su radnici građevinske firme Grakop iz Kiseljaka započeli radove na obnovi saobraćajnice u ulici Hamdije Kreševljakovića u Sarajevu. Međutim, građani se žale kako skidaju dobar asfalt te stavljaju onaj nešto lošijeg kvaliteta, a također se žale i na česte promjene u odvijanju saobraćaja u ovom dijelu grada.

Radnici Grakopa su započeli radove na nivelaciji šahtova, šibera za vodu i slivnika na dijelu ulice Hamdije Kreševljakovića od raskrsnice s ulicom Čobanija prema mostu Skenderija.

Kako je saopćeno iz Općine Centar, na dijelu ove ulice od Drvenije do Čobanije bit će urađena sanacija kompletne cestovne konstrukcije, dok će na ostatku biti urađena sanacija oštećenja i zamjena poklopaca šahtova za odvod i šibera za vodu.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

"Mi smo prošle godine uradili Skenderiju, tj. desnu stranu od Skenderije prema Čobaniji. Ta strana je bila izrovljena, vršeni su radovi na kanalizacionoj mreži i ti su poslovi gotovi, ali zbog sporijeg izvođenja radova nismo stigli uraditi habajući sloj asfalta. Dakle, na tu cestu tek treba da se položi završni habajući sloj asfalta te zbog toga građani vjerovatno misle da je riječ o asfaltu slabijeg kvaliteta", kazao je Safet Huremović, glasnogovornik Općine Centar.

Također, tražena je i izmjena režima saobraćaja za period od mjesec u okviru kojeg je planirano okončanje radova. Vrijednost ovog projekta iznosi 105.000 KM, a sredstva su osigurali Općina Centar i Direkcija za ceste Kantona Sarajevo.

"Krajem aprila započeli su radovi i na lijevoj strani Skenderije, tj. u ulici Hamdije Kreševljakovića i u posljednjoj sedmici maja radovi i u ovom dijelu grada bi trebali biti završeni. Znači, građani se ne trebaju plašiti da će biti postavljen asfalt nešto slabijeg kvaliteta. Općina Centar je bila na odluci o privremenom finansiranju tri mjeseca i zbog toga nismo imali kad da položimo taj završni sloj. Tek je 15. aprila počela građevinska sezona, a radovi u ulici Hamdije Kreševljakovića bit će završeni u predviđenom roku", dodao je Safet Huremović.