Otvara se 15. aprila
169

Aerodrom u Sarajevu ima novi Premium salon poslovne klase, prvi smo zavirili u njega

I. B.
Zavirili smo u Premium salon poslovne klase na sarajevskom aerodromu (Foto: I. L./Klix.ba)
Zavirili smo u Premium salon poslovne klase na sarajevskom aerodromu (Foto: I. L./Klix.ba)
Od početka ove godine, sarajevski aerodrom postao je bogatiji za nekoliko novih aviolinija, a da to nije jedina novost, pokazuje i otvorenje novog Premium salona poslovne klase, koji će svim putnicima biti dostupan već od ponedjeljka. Ekipa portala Klix.ba prva je zavirila u prostorije i donosimo vam sve detalje.

Aerodrom je često ono prvo što vidimo kada dođemo u neku stranu zemlju, a upravo slika koja nas tamo dočeka automatski postaje i odraz naših očekivanja od spoljašnosti.

Ekipa portala Klix.ba imala je ekskluzivnu priliku zaviriti unutar Premium salona poslovne klase na Međunarodnom aerodromu Sarajevu. Njegovo otvorenje najavljeno je za ponedjeljak, 15. april, a već sada uspjeli smo otkriti da su usluge letenja podignute na još veći nivo udobnosti i stila.

Profinjena atmosfera s naglaskom na privatnost

Premium salon poslovne klase nalazi se na drugom spratu Terminala B i prostire se na gotovo 400 metara kvadratnih. Po ulasku u ovaj prostor, kapacitet od 85 sjedećih mjesta nudi vam atmosferu luksuza i profinjenosti, a prvo što se može primijetiti je to da je sve osmišljeno kako biste uživali u dozi ekskluzivnosti, ali i privatnosti.

Luksuz, prefinjenost i udobnost u Premium salonu poslovne klase (Foto: I. L./Klix.ba)
Luksuz, prefinjenost i udobnost u Premium salonu poslovne klase (Foto: I. L./Klix.ba)

Salon se sastoji od četiri glavne i tri dodatne zone. Glavne su zona šanka/usluge, zona za objedovanje sa pultom, zona za odmaranje i zona rada. Od dodatnih zona, tu su toaleti i odvojene prostorije za tuširanje, prostorija za obavljanje molitve (mesdžid), sala za održavanje poslovnih sastanaka te studio apartman, u kojem na raspolaganju imate potpuni komoditet i privatno kupatilo.

Konferencijska sala, kao i studio apartman imaju kapacitet od sedam osoba, a idealni su usljed nepredviđenih situacija, poput duljeg zadržavanja na aerodromu ili hitnih sastanaka.

U studio apartman u salonu može stati do sedam osoba, idealan je za porodice (Foto: I. L./Klix.ba)
U studio apartman u salonu može stati do sedam osoba, idealan je za porodice (Foto: I. L./Klix.ba)

Visokokvalitetni i pomno birani komadi namještaja, savršeno se uklapaju u moderni dizajn prostora, stvarajući relaksirajući ambijent, dok u svakom trenutku možete provjeriti kada da očekujete let.

Već sada, mogli smo zaključiti da će Premium salon omogućiti putnicima poseban ugođaj koncipiran u skladu sa standardima u navedenom domenu, kao i očekivanjima i specifičnim zahtjevima putnika koji prilikom boravka na aerodromima koriste usluge poslovnih salona.

Mirnu atmosferu s prigušenim svjetlima, upotpunjuje i terasa s pogledom na pistu sarajevskog aerodroma, koji se pruža dužinom cijelog salona. Putnicima je omogućen i boravak na terasi, gdje je ujedno dozvoljeno i konzumiranje duhanskih proizvoda.

Sa terase Premium salona pruža se pogled direktno na pistu (Foto: I. L./Klix.ba)
Sa terase Premium salona pruža se pogled direktno na pistu (Foto: I. L./Klix.ba)

Kako doznajemo, korisnici salona na raspolaganju će imati sjajnu gastronomsku ponudu u vidu cateringa koji uključuje hladna i topla jela domaće i internacionalne kuhinje, širok izbor bezalkoholnih i alkoholnih pića, kao i toplih napitaka te izvrstan desertni program.

Od svježih salata, tzv. Finger Fooda i delicija za slatkoljupce do vrhunskih vina, putnici će imati priliku uživati u pravom gurmanskom iskustvu prije polaska na svoj let.

U salonu će vas dočekati i bogata gastro ponuda pred vaš let (Foto: I. L./Klix.ba)
U salonu će vas dočekati i bogata gastro ponuda pred vaš let (Foto: I. L./Klix.ba)

Ukratko, uvjerili smo se da će vam, bilo da putujete poslovno ili privatno, ovaj salon ponuditi sve što vam je potrebno kako biste svoje vrijeme na aerodromu iskoristili na najbolji mogući način.

Provjerili smo i cijene: Prva tri mjeseca Premium salon će biti povoljniji

Cijena korištenja Premium salona poslovne klase u prva tri mjeseca biti će nešto povoljnija od uobičajene te će iznositi 60 KM + PDV. Salon mogu koristiti sve osobe koje se na to odluče.

Redovni cjenovnik nalazi se u nastavku:

  • Premium salon za walk-in korisnike - 100 KM + PDV

  • Studio apartman (na poseban zahtjev) - 500 KM + PDV

  • Konferencijska sala za sastanke (na poseban zahtjev) - 400 KM + PDV

Posjeta Premium salonu poslovne klase na sarajevskom aerodromu pokazala nam je da letenje može biti doživljaj čak i veći od samog odlaska s jedne na drugu destinaciju.

London, Istanbul, Jeddah, Milano, Kopenhagen... - bez obzira za koji grad ili državu se odlučite, aerodrom u Sarajevu pobrinuti će se da svaki putnik ima istinski ugođaj, ali i da putovanje avionom bude nezaboravno iskustvo čak i prije samog uzletanja.

Više informacija o Premium salonu poslovne klase, kao i letovima te druge korisne informacije pronađite na zvaničnoj web stranici aerodroma.