Komentari (99)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dolaze izbori i priče o aerodromima i putevima. Da li vas je imalo stid?
@Zanovijetalo Bihac treba da ima aerodrom, ali mu je lokacija na potpuno pogresnom mjestu. Upropastiti kilometre obale najljepse rijeke Une i plodne oranice je katastrofalna greska. Da ne govorim o buci iznad naseljenog dijela. Bihac je u neposrednoj blizini okruzen blagim visoravnima sa niskim rastinjem, bez naselja gdje bi bile idealne lokacije za aerodrom bez ikakve stete. Ovako je vjerovatno veca steta nego sto ce moci ikada zaraditi.
Politika koja dolazi iz Sarajeva i odnos prema drugim gradovima, je gora od politike Beograda iz onog vremena, ko je bliži vatri taj se i ugrije. Ipak je jedna Općina Centar važnija nego deset drugih općina, a zašto onda tih deset drugih općina plaća porez federalnom budžetu kad smo nebitni
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nisam iz Bihaca, al realno taj kraj je najvise dao za Bosnu a najmanje dobio.
pravo vlado ovo kako je realno
direktni letovi Bihac- Karachi-Kabul-Kasablanka svaki dan puni avioni
Kad dodje bakir na konjske trke donijet ce on...............
@benjamin1, pitas za studiju. Aerodrom Bihac E. Hafizovic kaze na osnovu mnogih analiza. Neznam sta misli kad kaze analiza, ko je radio, ili je neko preporucio, jer eto ima arapskih turista. Onda malo je cudno shvatiti odnos vlada, aerodrom, gradonacelnik kaze da je u kontaktu s Vladom. Znaci uslo se u projekat, zabodena prva lopata, bez studije, i sve ovo je rekla kazala nivo.
Krajisnici dragi gradite sebi i trazite od drzave neka smanuju poreze! Ova sadaka sto trazite je na sramotu! Krajisnici su pravi Bosanci i jaci ste od ovih seljacina iz Mostara i Sarajeva sto samo poreze ubiru i zive od drzavne sise!
Je**s Bihac propo grad od migranata
Zasto ne na Grmecki plato? Ogroman prostor ne iskoristene zemlje, ne smeta buka, lakse slijetati i poljetati, i bio bi za veci region i puno korisniji..
@rokim Grmecki plato je tvrda podloga ,ne kao golubicko polje mekahna oranica koju ce trebati nasipati 10 godina rad potonuca piste.
Bihać treba Autoput da se spoji sa EU mrežom. A ne aedrom. Tu se samo pere novac.
@Gelecek bihac treba zilet zicu da ne pristizu migranti
opet projekat predviđen za pljačku budžetskih sredstava o talđije svih profila
Da su znali iskoristiti IPA fondove do sada bi sve bilo izgrađeno
Svi problemi u Bihaću i USK će biti riješeni ako se za 10-20 godina izgradi aerodrom! Siromašne migrante će zamijeniti bogatim Arapima, prodat ćemo im djedovinu-zemlju a kuće iznajmiti kao "Zimmer frei", sjedi u hlad i uživaj. Djeca će nam sva otići u Njemačku, starce ćemo smjestiti u starački dom. Samo ne znam koje ćemo avio linije otvoriti : Bihać-Sarajevo, Zagreb, Beograd, Istanbul, Dubai, Minhen, Frankfurt, Kopenhagen, Amsterdam, Stokholm ...
Zaboravih avio liniju Bihać - Beč (Wien), ta će biti najrentabilnija ...
@Benjamin1 srpska djedovina je vec rasprodana
Ajd da krenemo od jednostavnih stvari kao sto su normalni putevi i organizovani granicnI prelazi. Kad dozes u BiH granicni prelaz kao da je jos rat a putevi kao da je 1947. Mucis se satima da te prime na jedan salter.
2018 Kopenhagen aerodrom 30,3 miliona putnika. 47 dana u toj godini je vise od 100.000 putnika dnevno proslo kroz terminale. Bihac aerodrom ima studiju koja procjenjuje da ce biti 200.000 putnika godisnje. Ali ne kaze da ce tih 200.000 putnika biti dovoljno da obezbjedi ekonomsku opravdanost aerodroma. A sta sa infrastrukturom, cestama, sigurnim, sirokim, sta naprimjer s uskotracnom prugom, za turiste, ali i onom normalnog kolosijeka prema Kninu.
@Bendzelaj : Ima li negdje na internetu ta studija da se skine i pogleda ... Da vidim tko su ljudi koji su to radili i ima li namještenih rezultata !
120 miliona je djelić nekog lot-a za autoput (koji se prema Krajini neće praviti nikad). Ako se već ništa ne ulaže u Krajinu po pitanju autoputa (pare od akciza) zašto se država ne zaduži i ne izgradi aerodrom za 2 godine ? Prije će ga otplatiti nego autoput( kod nas prave 3 km autoputa za te pare).
trebalo je davno napravit autoput prema bihaću