PROMO
634

Adriatic osiguranje brendiralo balon Adriatic Arena u kojem treniraju mališani Škole fudbala "Valter"

Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: D. Ć./Klix.ba)
Na lokaciji sarajevske Zetre prije šest mjeseci je postavljen veliki bijeli balon u kojem treniraju članovi fudbalskog kluba "Valter". Danas je taj balon dobio naziv Adriatic Arena. Rezultat je to dugogodišnje saradnje Adriatic osiguranja i Valtera.

Adriatic osiguranje od prvog dana osigurava balon, ali i djecu policom osiguranja od nezgode, a sada je ta saradnja dobila i novu dimenziju te je krunisana brendiranjem ovog fenomenalnog prostora za trening.

Iz Adriatica navode kako brinu o društvenoj zajednici, te upravo to pokazuju kroz najosjetljiviju populaciju - djecu i zato je "Valter" njihov izbor, klub koji broji 250 djece.

"Valter uživa velike rezultate, te je prepoznat kao pozitivna priča našeg grada. Upravo smo iz tog razloga i mi željeli dati svoj doprinos kroz osiguranje djece, te prostora gdje treniraju. Tu smo za njih, a također i za njihove roditelje da zajedno brinemo za njihovo sutra", kazao je Alen Hujić, direktor podružnice Adriatic osiguranja Sarajevo.

On je na svečanom otvaranju izjavio da je Adriatic osiguranje prepoznalo školu fudbala "Valter" kao jednu ozbiljnu školu, gdje djeca uče fudbal.

"Nadam se da će ta djeca na kraju izaći na pravi put kao ljudi i kao sportisti. Adriatic osiguranje je nazvalo ovu arenu, Adriatic arena koja će, ja se nadam, dugo godina nositi to ime. Mi kao osiguranje smo uvijek bili društveno odgovorna firma i uvijek smo podržavali projekte u kojima vidimo sreću i razvoj naše djece", kazao je Hujić i dodao:

"Ovaj brend koji smo danas stavili na ovaj balon je sigurno najveći u BiH, ovakvo nešto još nije viđeno u BiH".

Adis Junuzović, predsjednik škole fudbala "Valter" je podsjetio da je njihov pratilac na svim putovanjima upravo Adriatic osiguranje.

"Oni su uz nas od osnivanja škole. Ovaj balon koji smo postavili prije šest mjeseci, danas je dobio naziv Adriatic arena i ponosni smo i sretni da imamo takvu kuću uz našu školu i nadam se da će svi dječaci uživati, kako u ovoj areni, tako i u uz Adriatic osiguranje. Ovaj balon je dužine 72 metra, 62 metra širina, pokriva tri terena i sigurno mogu reći da imamo najbolje uslove za rad za naše dječake u KS. Trenutno imamo 250 članova, a kroz našu školu fudbala je proteklih osam godina prošlo oko hiljadu dječaka raznih generacija i mi smo ponosni na to, kao i na činjenicu da smo proteklih godina imali dosta putovanja. Naši dječci su bili dva puta gosti u Rimu, bili su gosti Miralema Pjanića, igrali su protiv Juventusa, imali smo gostovanja u Gratzu, Istanbulu. Ponosni smo da možemo našim dječacima pružiti takvu šansu da se druže i napreduju", zaključio je Junuzović.

Adriatic se zahvaljuje partnerima, sarajevskim firmama Megaprint i Eco Kaljić.