{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


45 izlagača na Sajmu ruralne privrede u Tarevcima kod Modriče

F
25.8.2012. u 17:06
0
0
45 izlagača na Sajmu ruralne privrede u Tarevcima kod Modriče
0
45 izlagača na Sajmu ruralne privrede u Tarevcima kod Modriče
Štand pčelinjih proizvoda (Foto: SRNA)
Na Trećem sajmu ruralne privrede u Tarevcima kod Modriče 45 izlagača iz više općina Republike Srpske i Federacije BiH prestavilo je svoje proizvode.
Organizatori ove manifestacije su Zemljoradnička zadruga "Tarevci" i Općina Modriča u saradnji sa Poljoprivrednim zadružnim savezom Republike Srpske.

Direktor Zemljoradničke zadruge "Tarevci" Nahdet Sulejmen ističe da mještani Tarevaca i građani Modriče smatraju da ne postoje prepreke koje mogu zaustaviti ljude koji žele bolji život za sebe, svoju porodicu i lokalnu zajednicu, o čemu svjedoči i ovaj sajam.

I potpredsjednik RS-a Enes Suljkanović smatra da su Tarevci dobar primjer gdje su uložena sredstva dala izvanredne rezultate.

"Treba ulagati tamo gdje ljudi rade i pravilno utroše sredstva. Tarevci su sjajan primjer, a ovaj sajam je brend Tarevaca", kazao je Suljkanović nakon što je obišao štandove izlagača na ovoj privrednoj manifestaciji.

Podršku Vlade RS-a Tervencima, kao pozitivnom primjeru razvoja privrede, posebno tamo gdje žive povratnici, dala je i ministrica trgovine i turizma RS-a Gorana Zlatković.

"Vlada RS-a i resorno ministarstvo i u narednom periodu će podržavati ovake projekte. U narednom periodu pružit ćemo snažnu podršku ovom vidu razvoja i saradnje, posebno tamo gdje je povratničko stanovništvo", rekla je Zlatković.

U okviru Sajma organiziran je i okrugli sto na temu "Mogućnosti i perspektive razvoja turizma na području općine Modriča i uloga ključnih institucija".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: