Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ZENICA JE BOSNE ZJENICA......
@anti_turchin Nek vam pomogne majka vasa, zemlja Hrvatska, pa nek vam da kredit.... ;) Idite pa placite Josipovicu i Kosoki, kukajte i zalite se... Ne moze vama pomoc ni 4 Arabije, kolko vam HDZ za kojeg uredno glasate pokrade...
Sto Dodik nije dao svojih 25 miliona na 25 godina sa godisnjom kamatom od 2%? Bili bi mu isto zahvalni.
Oni su nam izasli u susret. On je mogao tu lovu ulozite u nesto drugo gdje mu je minimum 5-6% godisnjeg profite. Minimum. A ako ne i veceg. I to da dobijas 5-6% i da se i ne sekiras.
Mislim Saudijci ko Saudijci nisu perfektni, nismo ni mi. Ali sta pljujete po ljudima a jos ulazu ovu drzavu? Da su ovo napravili u Srbiji ili Hrvatskoj, ljubili bi im stope.
Ili bi vi nesto dzabice?
Sto vi ne dobijete isti kredit od Vatikana ili Rusije sa 2% kamate?
Na zapadu su evropske zemlje pocele odobravati islamsko bankarstvo. Zato sto se pokazalo zilavim u vremenu ekonomske krize, kad su mnoge zapadne banke podlegle i otisle u stecaj.
Posto vidim da vas dosta kritikuje kako serijat a kamata od 2%. I vidim da nemate pojma o islamskom bankarstvu. Pa da vam objasnim neke stvari. U islamskom bankarstvu kredit se izdaje onome ko sakupi dosta ucesca. Dogovori se koji je profit po naplacivanju kredita. Npr. kredit od 1000 KM. Ucesce od 100KM. Profit od 30KM. Znaci s kreditom imate kapital od 1100 KM (1000 + 100) i na tih 1100 trebate platiti samo 30KM po isplati kredita. Ovaj kredit od 25 miliona a kamata od 2% to je nista. Posto je inflacija veca od te kamate. Znaci Saudijci gube na tom kreditu vise nego sto dobijaju. Znate li vi koja je godisnja stopa inflacije, a ovo je na 25 godina kredit. Na zapadu brat bratu nedaje kredit ispod 5% kamate.
kraj radova: 2074 oktobar ! ( ako bude blaga zima 2038 )
alasalamer ja komentara i uzasa kako smo mi poremecen narod pa zalosno
ublehe sve
Ah to oko kamata da razjasnim! te kamate se placati republika sumska i kra-de ze jer ce se i oni ponekad provesti ovim putem kad im se dozvoli.
Samo tražite šuge jedne šugave..Samo se zadužujte...Uredu je, treba nam moderna autocesta, ali zašto malo ti punoglavci od političara ne razmisle i ne puknu se po glavi kad je u pitanju domaći potencijal- imamo vodu, međutim bolje uvoziti, imamo šumu- međutim i čačkalice uvozimo, imamo naftu-kod nekakvog lika u avliji u Tuzli izvor pronađen- samo Tuzla bi mogla imati godišnju uštedu od milijardu maraka, no naši političari su se sjetili pa su otjerali sve potencijalne ulagače! FUJ!
samjlovicu dabogda ti oci ispale grdska magistrala nije potrebna porebno je jos koji most preko kamberovica samjlovicu konjuuuuuuuuuu
A gdje onaj sto govori da u Islamskim zemljama nema kamate na kredit ??
Sarajv\'o radi, Zenica se gradi..