{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


100 novih 3G baznih stanica u sjevernoj i istočnoj BiH

21.9.2012. u 13:20
0
6
100 novih 3G baznih stanica u sjevernoj i istočnoj BiH
0
100 novih 3G baznih stanica u sjevernoj i istočnoj BiH
Kompanije BH Telecom i Nokia Siemens Networks danas su u Sarajevu potpisale dva nova ugovora o isporuci opreme. Ugovore su potpisali generalni direktor BH Telecoma, mr. Nedžad Rešidbegović te Goran Ninković i Dino Miljković u ime Nokia Siemens Networks.
Potpisani ugovori se odnose na isporuku opreme za implementaciju 3G HSPA+ tehnologije putem kompaktnog RAN rješenja u mreži BH Mobile na dijelu sjeverne i istočne BiH i nabakvu migracije TDM pretplatničke opreme na MGW i SS opremu.
Projektom implementacije 3G HSPA+ mreže na području sjeverne i istočne BiH, BH Telecom nastavlja sa širenjem širokopojasne mobilne radio pristupne mreže čime će se korisnicima obezbjediti korištenje lepeze usluga baziranih na mobilnom prenosu podataka.

"Korištenjem napredne HSPA+ tehnologije koja podrazumjeva teoretske brzine 42Mbps/ćeliji u Downlinku i 5,76Mbps/ćeliji u UP linku, ovim projektom BH Telecom će ostati u samom vrhu tehnološkog razvoja kao jedan od vodećih operatera po pitanju tehnološkog razvoja u okruženju, a i šire. Korisnici će imati priliku da se uvjere u sav komfor koji pruža HSPA+ tehnologija, pri čemu će uz upotrebu napredne terminalne opreme koja je već prisutna na tržištu, moći postizati praktične brzine download-a i preko 30Mbps. Time će mobilna mreža na ovom području BiH dobiti potpuno novu dimenziju, te će korisnicima pored klasičnog pristupa Internetu velikim brzinama, pružiti mogućnost korištenja i drugih zahtjevnih usluga kao što su mobilna televizija, videostreaming, gaming, Youtube i slično", rekao je generalni direktor BH Telecoma, mr. Nedžad Rešidbegović.

Prilikom potpisivanja ugovora, direktor Nokia Siemens Networksa d.o.o Sarajevo, g. Dino Miljković, je istakao da novi ugovori s BH Telecomom potvrđuju dugogodišnje partnerstvo i saradnju ove dvije kompanije, koje će krajnjim korisnicima na području cijele Bosne i Hercegovine omogučiti korištenje mobilnog širokopojasnog pristupa zadnje generacije i još bolje iskustvo u korištenju usluga BH Telecoma.

Projektom će u ovoj fazi biti obuhvaćena sva veća urbana mjesta sjeverne i istočne BiH, a završetak projekta se očekuje polovinom 2013. godine kada bi 100 novih 3G HSPA+ baznih stanica trebalo biti u funkciji. Ugovorena oprema predstavlja tehnološko dostignuće koje će, pored trenutnih funkcionalnosti vezanih za 3G HSPA+ tehnologiju, omogućiti i kasnije planiranu migraciju ka 4G mrežama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: