Brend iz Lukavca
237

"100 najvećih u BiH": Coly vodeća kompanija u svojoj djelatnosti po ostvarenim prihodima u 2022. godini

Safet Kolić, direktor Coly Company
Safet Kolić, direktor Coly Company
Na konferenciji "100 najvećih u BiH i regionu", održanoj 21. septembra pod organizacijom Poslovnih novina, Coly Company izdvojila se kao kompanija koja je u 2022. prva po prihodima u svojoj djelatnosti proizvodnje makarona, rezanaca i sličnih proizvoda od brašna.

Šampioni bh. privrede i ove godine su se tradicionalni našli pod svjetlima reflektora, pobravši priznanja za fantastične poslovne rezultate u proteklom periodu, a jedno od njih dobila je i kompanija iz Lukavca.

Naime, Coly je vodeća kompanija po ostvarenom prihodu u prošloj godini te tako, zajedno sa svojim kolektivom, uspješno nastavlja 25 godina dugu priču o proizvodnji najkvalitetnijih tjestenina, jufki za pite i baklave i konditorskih proizvoda.

Cooly Company dobila je priznanje na konferenciji
Cooly Company dobila je priznanje na konferenciji "100 najvećih u BiH"

"Glavni faktor našeg uspjeha je vrhunski kvalitet proizvoda, iza čega stoji konstantan rad i zalaganje svih zaposlenika. O ovome, naravno, na kraju samo kupac odlučuje i potrebno je uložiti sve napore da odnos cijene i kvaliteta bude optimalan. To je naš tajni recept, koji uvijek na kraju daje rezultate", naglasio je direktor kompanije Safet Kolić.

On dodaje da se cijeli Coly tim oduvijek trudio da izgradi jak i prepoznatljiv identitet kroz jedinstven način komunikacije s kupcima. Kako tvrdi, "borba za kvalitet im se najviše isplatila jer je ona uvijek vraćala kupce po njihove proizvode".

Govoreći o Coly proizvodima koje kupci najviše vole, Kolić je istakao kako je ovo brend kojem kupci vjeruju, te da je vrlo teško izdvojiti određene proizvode. Ipak, u posljednje vrijeme ističe da konstantno imaju pozitivan trend odličnih povratnih informacija o kvaliteti Coly jufki za pite i baklave, kao i za integralne jufke i jufke od heljde, čiju su prodaju uduplali u odnosu na prošlu godinu.

Coly Company
Coly Company

Pored navedenog, iz kompanije ističu da se Coly proizvodi od ove godine proizvode uz obnovljive izvore energije.

Vođeni koncepcijom konstantnog ulaganja, jedan od većih projekata koje su realizovali u tekućoj godini je instalacija solarne elektrane snage 122 kW za vlastite potrebe sa ciljem očuvanja okoliša i životne sredine. Investicija je realizovana u okviru projekta "Podrška Evropske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini" – EU4AGRI.

Ukupna investicija solarne elektrane iznosila je 199.555,67 KM od kojeg je EU4AGRI obezbijedio 138.551,50 KM.

Kontinuitet uspjeha i pomjeranja granica u poslovanju, nastavljaju uz rad i zalaganje skoro 60 uposlenih, a koji su, kako kaže gospodin Kolić - kapital koji predstavlja pokretačku snagu i determinantu uspjeha.

"U narednih deset godina naša vizija je predani rad na ujedinjenju svježih, pažljivo odabranih i prirodno uzgojenih sirovina, kako bi obezbijedili kupcima zdrave i sigurne proizvode za njihovu porodicu, te kako bi osigurali vrhunski kvalitet proizvoda uz prihvatljive cijene", zaključuje Kolić.