Volvo udvostručuje proizvodnju hibridnog V60 Plug-in

Klix.ba
21.5.2013. u 18:29
0
0
Volvo udvostručuje proizvodnju hibridnog V60 Plug-in
0
Volvo udvostručuje proizvodnju hibridnog V60 Plug-in
Nastavlja se tržišni uspjeh Volva V60 Plug-in Hybrid - prvog dizelskog hibrida na svijetu. Kako bi udovoljili rastućoj potražnji, Volvo Car Group (Volvo automobili) jača proizvodnju za čitavih 90 posto.
Pojačana potražnja, naročito na tržištu Holandije, Belgije i Italije, znači da će proizvodnja u pogonu Torslanda u Švedskoj biti postepeno povećana sa 150 na 282 jedinice sedmično. Sve u svemu, Volvo Cars će ove godine proizvesti 7.600 jedinica, a cilj za sljedeću 2014. godinu je 10.000 proizvedenih jedinica.

„Izuzetno smo zadovoljni odazivom kupaca na V60 Plug-in Hybrid. Ipak nismo iznenađeni. Naš je Plug-in Hybrid zaista unikatan automobil, superioran u odnosu na ostale hibride na tržištu. Obzirom da je ovaj automobil integrisan u našu standardnu proizvodnju, u mogućnosti smo brzo odgovoriti na rast potražnje“ - izjavio je Peter Mertens, stariji potpredsjednik odjela za istraživanje i razvoj.

CO2 emisija od 48 g/kmVozač Volva V60 Plug-in Hybrid staje na kraj kompromisu, odabirom tri različita moda rada: Pure, Hybrid i Power. Potrošnja goriva u Hybrid modu iznosi samo 1,8 l/100 km, što odgovara emisiju ugljen dioksida od tek 48 g/km. Pored toga u Pure modu, samo na električnu energiju može se preći do 50 km, dok u Power modu dizelski i električni motor sabiraju snagu (215 + 70 KS) i obrtni moment (440 + 200 Nm) kako bi ponudili vrhunske performanse.Ova mogućnost odabira između različitih modova rada čini V60 Plug-in Hybrid savršenim izborom za kupce koji žele maksimalan užitak u vožnji uz minimalan uticaj na životnu okolinu.

Volvo V60 Plug-in Hybrid je rezultat uske saradnje Volva i švedske energetske kompanije Vattenfall.

Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: