Debituje najesen
1

Volkswagen objavio novi teaser crossovera T-Cross

Klix.ba
Kompanija Volkswagen je objavila novi teaser svog subkompaktnog crossovera T-Cross koji će, prema svemu sudeći, privući mnogo pažnje.

Kompanija će ponuditi paletu od 12 boja eksterijera, kao i dvobojne kombinacije unutrašnjosti za one čije je ukuse teško zadovoljiti.

T-Cross će koristiti istu MQB A0 platformu, kao i Polo od kojeg će naslijediti gotovo sve. Verziju s pogonom na sva četiri točka ne treba očekivati, jer će model, prema svemu sudeći, biti dostupan samo s prednjim pogonom. To u suštini ima smisla jer ljude koji kupuju automobile iz ovog segmenta rijetko zanimaju vozila s pogonom na sva četiri točka. Ipak, ako to neko želi, rješenje može biti Opel Mokka X.

Uprkos maloj veličini, T-Cross će biti zaista praktičan automobil sa zapreminom prtljažnika od 455 litara, a nakon spuštanja stražnjih sjedišta ta zapremina se povećava na 1.281 litar. Ako vam je potrebno još prostora, može se spustiti i naslon suvozačevog sjedišta.

Volkswagenov najmanji crossover će svjetsku premijeru doživjeti ove jeseni, a prodaja u Evropi počinje na proljeće. Možda ga nećemo vidjeti na Sajmu automobila u Parizu u oktobru, jer će ga VW navodno preskočiti pa bi u tom slučaju bio predstavljen vjerovatno na zasebnom događaju.