Uoči skorog debija
30

Volkswagen objavio fotografije kamufliranog Golfa GTI Mk8.5

D. B.
Volkswagenov Golf slavi 50. rođendan ove godine, a proslava počinje skorim predstavljanjem obnovljene verzije modela osme generacije.

Volkswagen je objavio kamuflirane fotografije redizajniranog Golfa Mk8.5 GTI, koje ukazuju na to da je kompanija iz Wolfsburga zapravo poslušala kritičare. Dokaz tome su fizička dugmad u unutrašnjosti, preciznije na upravljaču, za razliku od haptičkih osjetljivih na dodir koje je imala "Osmica" po dolasku na tržište i koje su bile na udaru žestokih kritika.

Također, VW je unaprijedio infotainment sistem, koji sada uključuje veliki ekran smješten u sredini armaturne ploče, a koji ima osvijetljene klizače za podešavanje glasnoće zvuka ili temperature tokom noći.

Njemački gigant je pripremio i određene promjene eksterijera, koje uključuju blago redizajnirani prednji dio s "oštrijim" branikom, a čini se i da sadrži osvijetljenu liniju pune dužine. Nezvanično, nazad su i nova stražnja svjetla, kao i više naglašeni difuzor. Čini se i da je automobil opremljen Akrapovič izduvnim sistemom, baš kao i model GTI Clubsport 4S.

Tehničkih podataka još uvijek nema, no očigledno je da će redizajnirani GTI pokretati isti 2,0-litarski četverocilindrični motor. Opcije manuelnog mjenjača neće biti.