Izuzetni prodajni rezultati i u BiH
0

Volkswagen nastavlja pravac rasta

Sarajevo-x.com
Marka Volkswagen putnička vozila isporučila je kupcima širom svijeta 4,69 miliona svojih automobila, što predstavlja rast od čak 12,4% u odnosu na prošlu godinu.
Posebno uspješnu prodaju marka je ostvarila u regijama Centralne i Istočne Evrope sa 195.800 (132.800; +47,5%) prodatih jedinica, Sjeverne Amerike sa 448.500 (366.200; +22,5 %) isporuka i na prostoru Azije/Pacifika gdje je isporučila čak 1,80 (1,57; +14,4%) milion automobila.

U Bosni i Hercegovini Volkswagen je ostvario rezultat, identičan onome iz 2008. godine, sa preko 1.600 isporučenih vozila zaključno sa prvom polovinom decembra. Podsjećamo, 2008. godina je bila, praktično, posljednja godina prije nastupanja perioda recesije kada je zabilježen najveći nivo tržišta novih automobila.

„Zahvalnost pripada u prvom redu našim kupcima na ovakvom rezultatu, jer je njihova lojalnost bila naša glavna podrška u teškom periodu poslovanja za automobilsku branšu. Zaslužna je, naravno, i naša prodajno-servisna organizacija koju čini 11 ovlaštenih Volkswagen partnera u BiH, a koja je dala svoj doprinos pružanjem visoko kvalitetne usluge kupcima. Jedan od glavnih aduta, među našim modelima, bio je Volkswagen Polo koji je našao put do mnogih kompanija, te se pored njegove popularnosti među mlađim i starijim generacijama vozača oba spola pozicionirao i kao najjače flotno vozilo u BiH. Bitan adut bio je i model Passat koji je uveden početkom 2011. godine i koji je za svega jedanaest mjeseci napravio najbolji mogući rezultat. Passat je zauzeo lidersku poziciju sa 34,33% udjela u segmentu srednje klase u kojem se trenutno nalaze 32 konkurenta, što znači da je svako treće kupljeno, novo vozilo u srednjoj klasi (B) bilo, zapravo, Volkswagen Passat B7“ – istakao je Ismir Omeragić, menadžer marke Volkswagen putnička vozila za BiH.

„Za kupce imamo i jednu posebnu ponudu koju smo pripremili za 2012. godinu, a tiče se izlazećeg modela Golf. Radi se o cjenovno i po opremljenosti najatraktivnijoj ponudi do sada sa specijalnim modelom pod nazivom „Golf Rabbit“. Ova ponuda će biti aktuelna od druge polovine januara 2012. godine kada planiramo izaći sa detaljima kampanje.“ – dodao je Omeragić.