{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rekordno tržišno učešće za VW privredna vozila u BiH

S
16.1.2012. u 08:58
0
0
Rekordno tržišno učešće za VW privredna vozila u BiH
0
Rekordno tržišno učešće za VW privredna vozila u BiH
Vođeni jedinstvenom idejom kroz desetljeća Volkswagen privredna vozila konstantno prate potrebe svojih klijenata, što najbolje pokazuju prodajni rezultati kako na globalnom nivou, tako i na bh. tržištu. U Bosni i Hercegovini Volkswagen je u segmentu privrednih vozila ostvario zapažene rezultate u godini iza nas i po 13. put zaredom zadržao lidersku poziciju na tržištu.
Ukupno tržište privrednih vozila za 2011. u BiH iznosi 1146 jedinica što je blago povećanje u odnosu na prethodnu godinu kada je prodato ukupno 1097 vozila. Volkswagen privredna vozila su realizovala ukupno 390 jedinica što predstavlja učešće na tržišto od 34 %. Ovo je do sada najveće tržišno učešće i u odnosu na prethodnu godinu povećano je za 5,6 %.

‘"U Volkswagenu je fokus na potrebama klijenata. Za svaki segment osmišljen je najbolji model koji sa svakom novom generacijom uvodi nove standarde. Tako smo na naše tržište u 2011. godini uveli dva nova modela. Potpuno novi model Amarok i osvježeni Crafter, koji uz Caddy i Transporter T5 čine paletu naše prodaje. Svi modeli ostvarili su dobre prodajne rezultate i u svojim tržišnim segmentima su lideri. Tu posebno izdvajamo model Caddy koji sa 250 prodatih jedinica zauzima 50% tržišne niše. To znači da svako drugo novo vozilo u ovom segmentu je Volkswagen Caddy", izjavio je Almir Čengić, brend menadžer Volkswagen privredna vozila za BiH.

Kada je u pitanju svjetsko tržište Volkswagen privredna vozila također bilježe veliki porast u iznosu od 21.4 % u 2011. Ukupno je isporučeno 528.800 vozila, a posebno se ističe porast prodaje u centralnoj i istočnoj Evropi, gdje je prodato ukupno 36.500 vozila.

Volkswagen očekuje da će trend prodaje privrednih vozila i u 2012. godine ostati pozitivan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: