Više od 13.700 narudžbi
1

Volkswagen ID Buzz Cargo dobio nagradu za Kombi godine 2023.

Klix.ba
Volkswagen ID Buzz Cargo nagrađen je prestižnom industrijskom nagradom "International Van Of The Year 2023" (IVOTY). Carsten Intra, glavni izvršni direktor Volkswagen komercijalnih vozila (VWCV), primio je nagradu od Jarlatha Sweeneyja, predsjednika IVOTY-ja.

ID Buzz Cargo dobio je ovu prestižnu međunarodnu nagradu čak i prije lansiranja na tržište. Vozilo je razvijeno isključivo za baterijsko-električni transport i biće predato kupcima sa CO2 neutralnim otiskom.

Carsten Intra je ovom prilikom rekao: "Čast nam je i ponosni smo što smo dobili ovu nagradu za ID.Buzz Cargo. Veliko hvala IVOTY žiriju i svima u Volkswagen komercijalnim vozilima koji su doprinijeli da ID.Buzz Cargo bude najbolji kombi u svojoj klasi.”

IVOTY-predsjedavajući Jarlath Sweeney uručio je nagradu u ime 34 međunarodna novinara komercijalnih vozila koji čine žiri IVOTY-a: "Nije često da se pojavi potpuno novi koncept kombija i izazove toliko pažnje na tržištu. Čestitamo razvojnom timu Volkswagen komercijalnih vozila na stvaranju ovog jedinstvenog vozila."