{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlasnik potpuno uništenog Teslinog Modela 3 tvrdi da mu je automobil spasio život

19.2.2018. u 09:28
82
51
Vlasnik potpuno uništenog Teslinog Modela 3 tvrdi da mu je automobil spasio život
82
U direktnom sudaru pri brzini od 100 km/h putnici u potpuno uništenom Teslinom Modelu 3 su prošli gotovo bez ikakvih posljedica. Vozač tvrdi da mu je automobil spasio život.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kada automobil direktno udari u parkirano vozilo pri brzini, posljedice su katastrofalne, ali to srećom nije bio slučaj u sudaru u kojem je učestvovao Teslin Model 3. Iako se na fotografijama vidi da je automobil totalno uništen, vozač i suvozač nisu ozbiljnije povrijeđeni.

Unutašnjost automobila je uprkos žestokom sudaru bila gotovo netaknuta iako je prednji dio vozila doslovno "raznesen". Nema sumnje da se radi o žestokom sudaru, ali je vozač samo povrijedio stopalo kontaktom s papučicom gasa.

Suvozač se povrijedio zbog polomljenog ekrana osjetljivog na dodir, a zbog uništenog ekrana nije mogao otvoriti pretinac kako bi uzeo potrebnu papirologiju nakon nesreće. Pretinac se otvara putem pomenutog ekrana.

O ovom slučaju se oglasio i osnivač i direktor kompanije Tesla Elon Musk koji je naveo da će riješiti pomenute probleme te dodati softver koji automatski otvara pretinac u slučaju sudara. Također, naveo je da će biti dodana plastična folija na prednji ili stražnji dio ekrana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: