Mrlje na karoseriji
19

Vlasnici Teslinog Cybertrucka već prijavljuju znakove hrđe

D. B.
Pojedini vlasnici Teslinog električnog pickupa Cybertruck već se žale da njegova karoserija, koja je napravljena od nehrđajućeg čelika, ipak pokazuje znakove korozije u vidu narandžastih mrlja čak i nakon kratkih perioda izloženosti kondenzaciji.

Vlasnici su se žalili putem Cybertruck Owners Club foruma, a jedan od njih je naveo da su u Tesli svjesni ovog problema.

"Savjetnik je posebno spomenuo da Cybertruck dobije narandžaste tragove na kiši te da to zahtijeva čišćenje vozila", naveo je on, no zasad nije jasno da li mu je ponudio da riješi problem ili je dao instrukcije kupcu da sam polira pickup.

Ono što je alarmantno u ovoj situaciji jeste da su se mrlje pojavile samo dva dana nakon što je kupac preuzeo Cybertruck u Kaliforniji, kao i činjenica da nije riječ o izoliranom slučaju.

Drugi vlasnik je kazao da je preuzeo Cybertruck 1. februara te da se hrđa pojavila nakon 11 dana i pređenih 613 kilometara. On je objavio fotografije priložene u galeriji te se obratio svom savjetniku za servisiranje. Rečeno mu je da Tesla ima proceduru za rješavanje problema, no da postrojenje nije imalo alate u posjedu te da ranije nije obavljalo popravke ovog tipa.

Naravno, karoserija od nehrđajućeg čelika će vremenom pokazati nesavršenosti, a i Tesla u priručniku za korištenje Cybertrucka navodi da su čelični paneli osjetljive na korozivne supstance kada se ne peru redovno.

Međutim, teško je vjerovati da je neko očekivao ove probleme u tako kratkom vremenskom periodu od preuzimanja Cybertrucka.