|

Uzbudljiva vožnja: Poznati reli vozač driftao sarajevskim ulicama

Uzbudljiva vožnja: Poznati reli vozač driftao sarajevskim ulicama
5
Klix.ba
3.10.2014. u 13:18
4
komentara
5

dijeljenja
Ovih dana u Sarajevu je boravio Abdo Feghali, libanonski reli vozač i ekspert za car drifting, a razlog njegovog dolaska bio je projekat Red Bull Car Park Drift. Ovaj atraktivni sport promovirao je na najdirektniji mogući način: nekoliko Sarajlija je na suvozačkom mjestu njegovog automobila imalo priliku da se lično uvjeri u Abdovo majstorsko driftanje.


Zaljubljenicima u drift Abdo je priredio nezaboravnu vožnju na krovu parkinga pored Avazovog tornja u Sarajevu. Nakon driftanja na parkingu u kontroliranim uvjetima, za potrebe snimanja malog promotivnog videa driftao je preko puta Vijećnice, po uskim uličicama ispod Žute Tabije, a potom i po mahalama.

Abdo je 2008. godine osmislio Red Bull Car Park Drift projekat kako bi sve drifter, kojih ima u svim gradovima svijeta, pozvao da ne driftaju na ulicama i autoputevima gdje ugrožavaju sebe i druge, već na praznim parkinzima okruženim sigurnosnom ogradom. Ako se na takav način bavite driftom, onda je to sport sa minimumom opasnosti čak i za amatere. Projekat je do danas prihvaćen u više od 15 zemalja svijeta, i njemu je posebno drago što ga sada može promovirati i u ovom dijelu svijeta.

"Drift nije opasan. Kao što ste se imali priliku uvjeriti, driftali smo usred grada, gradskim ulicama. Naravno, u kontroliranim uvjetima kada nema saobraćaja. U Red Bull Car Park Drift projektu nema opasnosti", objašnjava Abdo.

Feghali je višestruki libanonski i bliskoistočni prvak u reliju i Hill Climbu, te je sa svjetskim rekordom u najdužem driftu (11.180 metara) ušao i u Guinnesovu knjigu rekorda, a na međunarodnoj sceni je učestvovao na tri Relija Prvaka, gdje se također penjao na pobjedničko postolje.

Abdo je uzbuđen zbog posjete Sarajevu, u kojem je bio po prvi put i jako mu se svidjelo. Obišao je brojne historijske znamenitosti, oduševljen je hranom i kaže da se tu osjeća kao kod kuće .Jedva čeka da ponovo dođe jer mu je, kako kaže, ovih dana bilo jako zabavno, a kako bi osigurao što brži povratak popio je i malo vode sa česme na Baščaršiji.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...