Sa 355 km dometa
0

Uskoro stiže električni Hyundai Inster, novi igrač u A segmentu i budući rival Dacije Spring

A. M.
Korejski proizvođač objavio je prve teaser slike svog nadolazećeg potpuno električnog modela u A segmentu. Mini električar će nositi naziv Inster, a ponudit će više nego solidnih 355 kilometara dometa. Pristupačna cijena će svakako biti njegov adut.

Hyundai se priprema za lansiranje novog čisto električnog modela u A segmentu u kojem do sada u Evropi nije imao predstavnika. Debi je zakazan za Busan Motor Show.

Čekajući službeni debi, azijski proizvođač je objavio prve teaser slike budućeg modela. Ovom prilikom saznajemo da će nositi naziv Inster. Na lokalnom tržištu Hyundai će plasirati ovaj model pod nazivom Casper Electric, što ujedno i jeste evolucija benzinskog istoimenog modela Casper, koji se od 2022. godine prodaje na pojedinim azijskim tržištima.

Novi Hyundai Inster je inspirisan kompaktnim SUV-ovima i aktuelnim trendovima koje je korejski proizvođač implementirao na druga električna vozila. S jedne strane to potvrđuju robusna LED dnevna svjetla sprijeda, kao i dobro poznata pikselasta svjetla odzada koja smo prethodno upoznali na Ioniqu 5.

Azijati nisu iznosili detalje o pogonskom sistemu, ali su precizirali da će budući mini baterijski SUV imati autonomiju do 355 kilometara prema WLTP ciklusu. To se itekako može smatrati više nego solidnim dometom za A segment.

Inster će debitovati na Salonu mobilnosti u Busanu krajem ovog mjeseca, a tada ćemo saznati više pojedinosti o njemu.