promo
9

Upoznajte novu generaciju Continental zimskih guma

Iako se čini da je teško nadmašiti performanse premijum guma vrhunskog kvaliteta, inženjeri kompanije Continental ponovo su prevazišli sebe.

Ove zimske sezone na tržište dolaze dva uzbudljiva nova proizvoda - nasljednici serijskih pobjednika i najčešće preporučenih proizvoda na nezavisnim testovima guma - WinterContact TS 870 i WinterContact TS 870 P.

TS 870: idealan izbor za automobile srednje veličine

Naslednik visoko rangiranog modela WinterContact TS 860, veoma hvaljenog u stručnim medijima, kombinuje izvanredne zimske karakteristike sa odličnim performansama po vlažnom vremenu. Rezultat je model koji pruža tri posto kraći kočioni trag na ledu i pet posto bolje upravljanje na snijegu. S obzirom na oprečne ciljeve sa kojima se razvojni inženjeri redovno suočavaju u pogledu svojstava relevantnih za bezbjednost u odnosu na ekološke performanse, napredak postignut u obje oblasti je impresivan - povećanje kilometraže od deset procenata prati smanjenje otpora kotrljanja za dva procenta.

TÜV SÜD testiranje: WinterContact TS 870 najbolji pri kočenju na mokroj površini, upravljanju na mokrom kolovozu i prianjanju na snijegu.

Izvanredne performanse ove inovativne gume za hladno vrijeme potvrđene su i nezavisnim testom koji je sproveo TÜV SÜD na zahtjev kompanije Continental. Njemački proizvođač vrhunskih guma odlučio se za ovaj pristup budući da su početak proizvodnje odložile mjere preduzete prošle godine u borbi protiv pandemije koronavirusa.

"Lansiranje tržišta moralo je biti odloženo. Kao rezultat toga, WinterContact TS 870 nije uključen u ADAC test zimskih guma 2021. godine. Da bismo uprkos tome našim prodajnim partnerima i krajnjim korisnicima obezbjedili nezavisan, kvalifikovan dokaz performansi, zadužili smo TÜV SÜD da sertifikuje karakteristike proizvoda u poređenju sa njegovim najvažnijim konkurentima", rekao je Ralf Hofman, šef marketinga i cijena za putnička vozila i lake kamione u Njemačkoj.

Sveobuhvatni program podrazumijevao je sve standardne testove na snijegu, mokrim i suvim putevima, kao i ekološke kriterijume poput otpora kotrljanja i buke. Osim toga i pređena kilometraža je dokumentovana u dodatnom testu u martu i aprilu. Na osnovu svega toga, TÜV SÜD je sertifikovao WinterContact TS 870 kao gumu uravnoteženih kvaliteta na najvišem nivou u zimskim uslovima. U svim testiranim disciplinama nova Continental guma za hladno vrijeme osvojila je prva tri mjesta - sa najboljim ocjenama u kočenju na mokrom putu, upravljanju na mokrom i prianjanju na snijegu.

TS 870 P: napravljena za automobile srednje veličine i SUV vozila

Continental postepeno predstavlja i WinterContact TS 870 P kao naslednika modela TS 850 P. Baš kao i “manji brat” (WinterContact TS 870), i ova Continental guma koristi poboljšano Cool Chili jedinjenje i hidro žljebove.

U poređenju sa prethodnikom ovog pneumatika, postignuto je čak četiri posto poboljšanja u kočenju na mokrom kolovozu i osam posto poboljšanja svojstava akvaplaninga, a bez ugrožavanja performansi u drugim aspektima. Poseban pomen zaslužuju i boljitak od pet posto u kočenju na ledu, šest posto u upravljanju na suvom i šest posto u upravljanju po snijegu. Ovu novu Continental zimsku gumu takođe prate i ubjedljivi ekološki akreditivi i to smanjenje otpornosti pri kotrljanju za dva procenta koje ide ruku pod ruku sa povećanjem pređene kilometraže za 16 posto. Continental, osim toga, proizvodi i zimske gume za sportske, kao i najekskluzivnije automobile na svijetu – za doživljaj vrhunskih zimskih performansi pravi izbor je WinterContact TS 860 S.