auto
0

U budućnosti bi se na tržištu mogao pojaviti Maybachov SUV

Klix.ba
Kompanija Mercedes-Benz je ponovo nagovijestila da bi se u narednih nekoliko godina na tržištu mogao pojaviti Maybach SUV.

"SuperSUV-ovi" postaju trend, Bentley već prodaje model Bentayga, Rolls-Royce završava rad na modelu Cullinan, a Lamborghini radi na produkcijskoj verziji koncepta Urus. Njima se želi pridružiti i Mercedes sa ultraluksuznim modelom.

Član odbora kompanije Mercedes Ola Kallenius je rekao za Top Gear da bi takav projekt trebao biti baziran na platformi nove generacije, naravno, ako dobije zeleno svjetlo za proizvodnju.

"Ne vidim da to možemo uraditi s trenutnom platformom, tako da, ako bismo to radili, onda bi morali koristiti platformu nove generacije", izjavio je Kallenius.

On se složio da SUV segment nastavlja rasti te da je tu mjesto i Maybachu.

"Ljudi vole visoku poziciju sjedišta, vole stil, sportski imidž i praktična vozila. Mislim da će se trend SUV-a nastaviti. Otkako smo predstavili M-Klasu 1997. godine, segment je eksplodirao", dodao je Kallenius.

Još uvijek je rano predviđati šta Nijemci spremaju, ali će vjerovatno odabrati sljedeću generaciju GLS-a kao bazu za luksuzni SUV.

U međuvremenu, BMW također radi na luksuznoj verziji nadolazećeg SUV-a X7, koji će odlikovati unikatni eksterijer i četiri sjedišta u unutrašnjosti.