auto
149

Tuzlaci se na državnom prvenstvu pokazali kao najspretniji vozači

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Na Kamberovića polju u Zenici danas je u organizaciji AMK Zak 1946 iz Zenice održano državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u ocjenjivačkoj vožnji spretnosti na kojoj je učestvovalo oko 40 takmičara i sedam klubova.

U sklopu državnog prvenstva održano je i otvoreno prvenstvo grada Zenica, a najuspješniji klubovi u današnjoj vožnji spretnosti bili su vozači Sparka iz Tuzle, drugoplasirana je bila ekipa EEM iz Jajca, dok je treće mjesto pripalo AMK iz Tuzle TUZAMK.

U klasi I prvo mjesto je pripalo Aliji Karabšiću iz SAK Komotin Jajce, drugoplasirani je bio Mirza Žabić (Spark Tuzla), dok je treće mjesto pripalo Amri Duranović iz SAK EEM Jajce. U klasi II Ivica Malić iz SAK Komotin Jajce osvojio je prvo mjesto, dok su se iza njega našli Armin Ganibegovoić iz AK Jajce i Mesud Kapo (AMK EMM Jajce).

Nihad Atiković iz AMK TUZAMK iz Tuzle bio je najbolji u takmičenju vožnje spretnosti klase III, a iza njega svoje prve medalje su osvojili Miralem Zaimović iz AMK Brčko i Mirnes Visoka iz AMK Ilijaš. Posljednja klasa IV najsretnija je bila Zlatanu Dželiloviću iz AMK EMM Jajce, zatim Adisu Julardžiji (SAK Komotin Jajce) te Muameru Julardžiji (AMK EMM Jajce).

Prema riječima predsjednika AMK Zak 1946 Zenica Medije Hadžirašidovića, takmičenje je proteklo u najboljem redu s obzirom na stanje u državi.

"Mi smo zadovoljni i organizacijom, ali i odzivom takmičara te samom realizacijom današnje vožnje spretnosti. S obzirom da znamo kakvo je stanje u automobilizmu, ali i državi, možemo reći da smo odradili dobar posao", izjavio je Hadžirašidović te se zahvalio svim takmičarima na odzivu i učešću na današnjem događaju.

Pobjednicima u klasama su uručene pehari i medalje, te poklon paketi sponzora koji su podržali organizatore u realizaciji 10. državnog prvenstva u ocjenjivačkoj vožnji spretnosti.